OM KONFERENCEN

 

Konferencen giver et overblik over mulighederne i Odense netop nu, går tæt på en række af de konkrete investeringsmuligheder og ser på mulighederne på havnen og omkring centrum i Odense, hvor der kan bygges boliger både til studerende og til familier.


Også campusområdet kan blive Odenses vækstmotor inden for vidensvirksomheder med speciale i robotter, velfærds- og sundhedsteknologi og droner.


Der er derfor store muligheder for at investere flere steder i Odense, og konferencen vil give et unikt overblik over de faktorer i Odense, der kommer til at påvirke erhvervsejendomsmarkedet og den professionelle boligudvikling i de kommende år. Vi ser nærmere på de store udviklingsprojekter, deres status og fremdrift, rammebetingelser for områdets udvikling og de konkrete investeringsmuligheder og skaber mulighed for debat om, hvor hurtigt Odense for alvor kan gribe de muligheder, som udviklingen bringer med sig.


Baggrund
Overalt i Danmark bliver der ledt efter gode investeringer i ejendomme. Odense har længe været overset, men nu ser udviklingen ud til at vende. Frem mod 2022 investeres der 34 milliarder kr. i Odense, og byen udvikles på mange fronter. Omdannelsen af Thomas B Thriges gade til et helt nyt kvarter igennem byen er i gang med det nye koncerthus, Odeon, med åbning i maj, som det første symbol på transformationen. blevet et vigtigt symbol for Odenses transformation. Men meget mere er på vej med et nyt H.C Andersen Eventyrhus, boliger med torvehaller i gadeniveau, hotel og flere private investeringer i nye boligbyggerier.


Væksten sker både i centrum og i det nye campusområde, der understøtter væksten i antallet af studerende, som forventes at nå op på 45.000. Erhvervsmæssigt er kommunen ved at skabe en succes med at tiltrække virksomheder indenfor især robotteknologien. Med andre ord er der skabt basis for interesse hos investorer indenfor både bolig- og erhvervsbyggeri.


Kommunen følger op og har særlig fokus på at fastholde de unge efter endt studie. Derfor er der et behov for at få etableret familieboliger centralt i byen.

Mål med konferencen
Målet med konferencen er at sætte fokus på de muligheder og potentialer, der er i ejendomsmarkedet i Odense i en tid, hvor såvel bolig som erhvervsinvesteringer skaber stadig større interesse. 

Målgruppe
Udviklere, investorer, projektudviklere, finansieringskilder, arkitekter, ingeniører, erhvervsmæglere, offentlige aktører, landinspektører, politisk og udviklingsmæssigt interesserede i byudviklingen, interessenter i byudviklingen i Odense samt alle med professionel interesse for bygge- og ejendomsmarkedet i Odense og på Fyn.

PROGRAM
09:00

Kaffe og registrering

09:30

Velkommen

Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media
09:35

Odenses muligheder og udvikling i 2017 og frem

Odense har igennem en årrække forsøgt at vende udviklingen og tiltrække investeringer til byen. Det er blandt andet gjort gennem en række markante investeringer, som nu ser ud til at bære frugt. Hvordan bliver de kommende års udvikling i Odense? Hvad bliver de vigtigste byudviklingsprojekter, og hvordan skal byen se ud om 5 år?
Peter Rahbæk Juel, Borgmester, Odense Kommune
10:00

Ejendomsmarkedet i Odense

Tomgangen har været høj i Odense, og det har været svært at tiltrække nye virksomheder til området. Men nu ser det ud til, at trenden vender. Hvad skal der til for at leje kontorer og andre erhvervslokaler ud i Odense, og hvordan ser udbud og efterspørgsel ud i de kommende år?
Bent S. Jensen, Direktør, Nybolig Erhverv Odense
10:20

Bosætning i Odense

Efter i en årrække at have haltet bagefter resten af Danmarks store byer, er Odense nu igen ved at tiltrække flere beboere til byen. Hvilken type indbyggere kommer til at søge Odense i de kommende år, kommer de fra Odense, fra Fyn eller fra resten af landet og hvilken type bolig søger de?
Henrik Aage Sørensen, Adm. dir, Exometric
10:40

Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade fra gade til by

Den nye bydel omkring den tidligere Thomas B. Thriges Gade er en del af en overordnet strategi, der skal forvandle Odense fra stor dansk by til dansk storby og trække endnu flere borgere og erhvervsdrivende til byen. Der bygges cirka 53.000 kvm. fordelt på 3 kvarterer med en samlet fordeling på 65 procent boliger, 25 procent erhverv og maksimum 10 procent detailhandel. Kvarteret bliver en helt ny nerve i Odense og byggerierne er allerede rigtig godt i gang.
Ann-Britt Nørgaard, Kommunikationsansvarlig, Fra Gade til By
10:55

Spørgsmål og debat

11:10

Kaffepause

11:45

Udvikling af Fyns nye klynger

Med Odense i spidsen er der de seneste år skabt en række nye erhvervsklynger på Fyn, som understøtter væksten i erhvervslivet og dermed behovet for kontorlokaler. Flere nye fællesskaber vokser nu frem og især indenfor robotteknologi, droner og andet er der virkelig store muligheder for at danne en bæredygtig, langsigtet klynge. Hvilke muligheder er der i det fynske forskermiljø, og hvilken type kontorer og erhvervslokaler er der brug for at understøtte det?
Helle Thylkjær Henriksen, Adm direktør, Syddanske Forskerparker
12:05

Fremdrift i forskerpark, universitet og sygehus

Over de næste 10 år bliver der investeret mere end 20 milliarder kr. i at skabe et innovativt miljø i europæisk topklasse med et af Danmarks nye supersygehuse, en af Danmarks største forskerparker og et endnu stærkere Syddansk Universitet som nærmeste naboer. Cortex Park er en bydel for viden- og service virksomheder, der vil være en del af Odenses klynge indenfor teknologi, forskning og innovation. På baggrund af den aktuelle udvikling vurderer Oxford Research, at der kan etableres over 6.000 permanente arbejdspladser i Cortex Park. Oveni kommer Odenses kommunes historiske satsning og investering på 400 millioner kroner over de næste fire år i vækst og erhvervsudvikling. Hvor langt er bydelen, og hvad bliver de næste investeringsmuligheder?
Carsten Rasmussen, Direktør, FREJA EJENDOMME A/S
12:25

Investeringer i Odense – vækst og potentiale

Efter flere års tørke er flere investorer på vej til Odense. Hvad er de mest interessante investeringsområder, og hvordan er udviklingen i Odense set fra et investeringsmæssigt perspektiv.
Tom Juul Jensen, Erhvervskundedirektør, Realkredit Danmark Jørgen Witting, Direktør, Arkitektgruppen
12:50

Spørgsmål og debat

13:00

Frokost og netværk

FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 25 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 200 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i 23 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Peter Rahbæk Juel, Borgmester, Odense Kommune

  Peter Rahbæk Juel, Borgmester, Odense Kommune

  OM Peter Rahbæk Juel

  Peter Rahbæk Juel har siden 1. januar 2017 været borgmester i Odense (S). Fra 2014 - 2017 arbejdede han som Sekretariatschef i Byg til Vækst, der arbejder med at udvikle byggebranchen på Fyn og få unge og ledige i job og uddannelse. Fra den 1. januar 2010 – 31. december 2013 fungerede han som rådmand for Social- og Arbejdsmarkeds­forvaltningen i Odense Kommune, og fra den 1. august 2008 – 31. december 2009 var han rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen, Odense Kommune.

 • Bent S. Jensen, Direktør, Nybolig Erhverv Odense

  Bent S. Jensen, Direktør, Nybolig Erhverv Odense

  OM Bent S. Jensen

  Bent S. Jensen er bredt funderet indenfor ejendomsbranchen. Han er oprindelig bankuddannet fra Bikuben i 1978, og er foruden uddannet merkonom og HD-F. Bent S. Jensen har arbejdet som erhvervsrådgiver, erhvervschef, kreditchef og ejendomschef i diverse banker og været områdedirektør i Datea for Jylland Syd og Fyn, inden han i 1999 kom til Nybolig Erhverv Odense, der i dag er en af de mest fremtrædende erhvervsmæglere i Odense. Bent S. Jensen blev medejer i 2000 og eneejer i 2001.

 • Henrik Aage Sørensen, Adm. dir, Exometric

  Henrik Aage Sørensen, Adm. dir, Exometric

  OM Henrik Aage Sørensen

  Henrik Aage Sørensen er administrerende direktør og partner i Exometric. Exometric arbejder for danske og internationale projektudviklere og investorer med at gennemføre analyseprojekter i Europa, Nord/Sydamerika og Asien forud for investeringer. Henrik Aage Sørensen har arbejdet med markedsanalyse og forretningsplanlægning - både nationalt og internationalt - i mere end 25 år. Han har læst på Insead i Frankrig og har undervist som ekstern lektor i forretningsstrategi og markedsanalyse på CBS.

 • Ann-Britt Nørgaard, Kommunikationsansvarlig, Fra Gade til By

  Ann-Britt Nørgaard, Kommunikationsansvarlig, Fra Gade til By

  OM Ann-Britt Nørgaard

 • Helle Thylkjær Henriksen, Adm direktør, Syddanske Forskerparker

  Helle Thylkjær Henriksen, Adm direktør, Syddanske Forskerparker

  OM Helle Thylkjær Henriksen

  Helle Thylkjær Henriksen har siden 2011 været adm. Dir. i Fonden Syddanske Forskerparker med ansvar for drift og udvikling af 4 forskerparker i regionen, samt udvidelse af nye forretningsområder. Hun er samtidig administrator for et mindre ejendomsselskab. Hun har tidligere arbejdet med forskellige projekter indenfor kunst og kultur-verdenen, og er oprindelig uddannet magister i filosofi.

 • Carsten Rasmussen, Direktør, FREJA EJENDOMME A/S

  Carsten Rasmussen, Direktør, FREJA EJENDOMME A/S

  OM Carsten Rasmussen

 • Tom Juul Jensen, Erhvervskundedirektør, Realkredit Danmark

  Tom Juul Jensen, Erhvervskundedirektør, Realkredit Danmark

  OM Tom Juul Jensen

  Som erhvervskundedirektør for Realkredit Danmark har Tom Juul Jensen fingeren på pulsen i forhold til, hvad der finansielt kan lade sig gøre i Odense nu og her og hvordan. Tom Juul Jensen har arbejdet i Realkredit Danmark i godt 26 år i forskellige specialist & lederjobs og på forskellige lokaliteter - de seneste 12 år i Odense i Finanscenteret, der dækker hele Fyn. Tom Juul Jensen er statsaut. ejendomsmægler og har en MBA i Business Administration.

 • Jørgen Witting, Direktør, Arkitektgruppen

  Jørgen Witting, Direktør, Arkitektgruppen

  OM Jørgen Witting

TILMELD Download / print program