OM KONFERENCEN

 

Indhold
På denne konference går vi tæt på intelligente ejendomme og ser på, hvor langt teknologi og udvikling er i dag, og hvilken indflydelse det har og får på drift og porteføljestyring. Vi ser på, hvordan man forvandler mursten til selvtænkende ejendomme, der understøtter produktiviteten og brugernes formål med bygningen.

Intelligent bygningsteknologi og integrerede løsninger i bygninger kan både give miljømæssige forbedringer, komfortmæssige optimeringer og de kan beskytte bygningens brugere og værdier. Indtil videre tænker de fleste på brandsikring, tyverisikring, adgangssikring og video-overvågning af ejendomme, men i fremtiden kommer digitaliseringen til at være langt mere integreret i ejendommenes funktioner.

Vi ser på, hvordan man som ejendomsbesidder forbereder sine ejendomme til lejernes krav i de kommende år, men også hvordan den enkelte ejendom fungerer ikke mindst sikkerhedsmæssigt, når en stor del af ejendommen styres af teknik.

Baggrund
I 2021 forventes verdensmarkedet for smart buildings, intelligente bygninger eller digitale ejendomme – kært barn mange navne – at være 5-doblet. Flere og flere virksomheder efterspørger ejendomme, der udover energimæssigt at være optimeret, også i langt højere grad understøtter deres funktioner og daglige brug.

Derfor fylder teknik mere og mere og udgør en langt større værdi af fremtidens ejendomme end de fysiske mursten.

Smart buildings er ikke kun isoleret i vækst, men er også en del af hele tankegangen omkring smart cities som skal gøre vores byer intelligente, når det gælder infrastruktur og bæredygtighed. Digitaliseringen kan føre til bedre indeklima, lavere driftsomkostninger og højere produktivitet, og derfor er en smart building en ejendom, der leverer bæredygtighed på et højere plan både når det gælder miljømæssige, sociale og økonomiske resultater.

Det er altså helt afgørende for fremtidens ejendomsselskaber, investorer og rådgivere at være opdateret på de nyeste tendenser indenfor smart buildings og ikke mindst være forberedt på, hvad lejerne kommer til at forlange i de kommende år.

Men der er også mange faldgruber. Blandt de største er vigtigheden af at vælge den rigtige - og ikke forældet teknologi, - i udviklingsfasen, og ikke mindst sikre sig, at man løbende kan opgradere i takt med lejernes behov udvikler sig. Samtidig er der flere spørgsmål i forhold til sikkerheden, når bygningsdriften bliver digital.

I alle fald er det ikke nok at investere i ny teknologi for at skabe en intelligent bygning. Det er integrationen af de mange funktioner og ikke mindst informationer, som intelligente bygninger kan give, som i sidste ende skal skabe værditilvæksten for brugerne og dermed for investorerne.

Målgruppe
Ejendomsselskaber, investorer, tekniske rådgivere, ingeniører, arkitekter og andre, der arbejder med udvikling og indretning af ejendomme.

Mål med konferencen
At skabe indblik i den nyeste udvikling på smart building området og overblik over konsekvenserne.

Andet
Medlemskab i Byggesocietetet er altid personligt og rabat på deltagergebyr gælder kun det navngivne medlem.
Tilmeldingen er bindende.
For at fremgå på deltagerlisten, skal tilmelding modtages 4 hverdage inden konferencen.

Kursusbevis
Vi udsteder kursusbevis til dokumentation af deltagelse for eksempel til Dansk Ejendomsmæglerforening eller Advokaternes Efteruddannelse.

Antal lektioner til efteruddannelse
Konferencen giver 4 lektioner.

Salg- og leveringsbetingelser
Se salgs-og leveringsbetingelser for Estate konferencer og seminarer her


 

PROGRAM
09:00

Kaffe og registrering

09:30

Velkommen

Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media
09:35

Smart Buildings i Smart Cities

Fra intelligent gadebelysning og belægning til selvtænkende arbejdspladser og kaffemaskiner. Fremtidens byer og ejendomme kommer til at blive automatisk styret. Hvor langt er vi i Danmark, og hvordan kommer vi videre? Hvornår kommer vi for alvor til at se, at de intelligente løsninger – såvel socialt og økonomisk – kommer til at invadere vores fysiske miljø, og hvilke forventninger har vi til konsekvenserne?
Torben Klitgaard, Hub Director, Blox Cph
10:00

Efterspørgsel og udbud: Hvor er vi i den intelligente udvikling?

Hvad er det brugerne vil have, og hvad kan markedet levere? Markedspotentialet for meget grønne og bæredygtige byggerier er enormt, men alligevel går udviklingen i praksis forholdsvis langsomt. Hvad bliver de næste store skridt indenfor intelligente bygninger, og vil vi se en ketchupeffekt i udviklingen af intelligente bygninger? Hvordan sikrer man sig, at teknologien ikke er forældet, når bygningen står færdig efter 2-3 år?
10:25

Transformation af ejendomme – den holistiske bygning

Ejere og lejere af kontorejendomme bør se holistisk på fremtidens bygninger. Alt skal arbejde sammen for at give de optimale resultater. Hvordan udnytter man som virksomhed det fulde potentiale i en kognitiv bygning? Hvilke fordele giver det medarbejderne, og hvilken værdi tilfører det ejendommen. Hvad bliver de næste store skridt i gennemførelsen af den forretningsmæssige komplet understøttende ejendom?
Jan Lillelund, CTO, IBM Denmark
10:50

Sikkerhed i intelligente bygninger

Hvis teknikken svigter, kan organisationer med flere hundrede medarbejder blive lagt ned i en intelligent bygning. Hvordan sikrer man sig, at adgangskontrol, den rette kop kaffe, indeklimaet og lysforholdene er understøttende, og hvordan sikrer man sig mod hacking og andre utilsigtede udnyttelser af den digitale styring? Hvordan skaber man sikkerhed både internt og eksternt i en intelligent bygning?
Niels Friis Nielsen, Salgschef, Siemens Building Technologies
11:15

Kaffepause

11:45

SMART BYUDVIKLING – FRA SMART TIL RART

Der er mange smarte og intelligente løsninger og teknologier på markedet for byudvikling. Men hvordan undgår vi at fortabe os i teknologi begejstring og sikre borger dreven byudvikling, hvor smarte løsninger er et middel og ikke et mål i sig selv? Hørsholms nye P.H Park har fra start af udviklingsfasen benyttet smart borgerinddragelse for at sikre match mellem borgernes behov for åbne og attraktive fællesskaber med plads til forskellighed og tilhørende smarte løsninger. Rejsen kalder de; Fra Smart til Rart!
Hørsholm Kommune & COWI, ,
12:05

Porteføljeoptimering og fremtidssikring

Nykredit har valgt at gennemgå og energioptimere hele sin ejendomsportefølje. Hvilke overvejelser ligger der bag, hvornår kan det betale sig at optimere sine bygninger og hvilke valg og fravalg skal der gøres? Hvordan samarbejder man optimalt mellem lejere og udlejere, og hvordan kan økonomien i garanterede energibesparelser fordeles?
Kristian Højland, Seniorklimakonsulent, Nykredit
12:25

Næste skridt – nye udfordringer i den digitale bygning

Med overvældende mængder af data og muligheder på markedet, kan det være svært at gennemskue, hvilke tiltag, der for alvor skaber værdi og hvilke, der hurtigt bliver forældede. Hvad bliver næste generation indenfor smart buildings, og hvordan kommer samspillet mellem IT og mursten til at blive mod 2025? Hvordan kommer vi til at se de enorme mængder af data brugt, og hvilke ressourcer skal der afsættes for at udnytte udviklingen optimalt?
Jesper Skou, CEO, Siemens Building Technologies
12:45

Spørgsmål og debat med dagens indlægsholdere

13:00

Frokost

FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 25 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 200 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i 23 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Torben Klitgaard, Hub Director, Blox Cph

  Torben Klitgaard, Hub Director, Blox Cph

  OM Torben Klitgaard

  Torben Klitgaard har siden efteråret 2015 været direktør for den nyetablerede BLOXHUB, Danmarks nye platform for bæredygtig byudvikling og innovation på tværs af arkitektur, design, byggeri og digitalisering. Torben Klitgaard har arbejdet med udvikling og innovation i byggeriet i gennem 20 år. Først som udviklingschef i Dansk Byggeri, så BIM-chef i Arkitema, siden direktør i brancheorganisationen for digitalt byggeri, bips. Indtil videre har Bloxhub til huse i Fæstningens Materialgård ved Frederiksholm Kanal i København og fra 2018 på havnefronten i det nye hus Blox, som Realdania er ved at opføre på Christians Brygge. Ambitionen med Bloxhub er at blive en smeltedigel for udviklingsorienterede danske og internationale virksomheder i samspil med et livligt start-up-miljø og et tværfagligt forskningsmiljø. Bloxhub er stiftet af Realdania, Københavns Kommune og Erhvervs- og Vækstministeriet.

 • Jan Lillelund, CTO, IBM Denmark

  Jan Lillelund, CTO, IBM Denmark

  OM Jan Lillelund

 • Niels Friis Nielsen, Salgschef, Siemens Building Technologies

  Niels Friis Nielsen, Salgschef, Siemens Building Technologies

  OM Niels Friis Nielsen

 • Hørsholm Kommune & COWI, ,

  Hørsholm Kommune & COWI, ,

  OM Hørsholm Kommune & COWI

 • Kristian Højland, Seniorklimakonsulent, Nykredit

  Kristian Højland, Seniorklimakonsulent, Nykredit

  OM Kristian Højland

 • Jesper Skou, CEO, Siemens Building Technologies

  Jesper Skou, CEO, Siemens Building Technologies

  OM Jesper Skou

TILMELD Download / print program