OM KONFERENCEN

 

Ejendomsdagene 2017

31. august og 1. september 2017 kan Estate Media blænde op for Ejendomsdagene 2017 - en executive konference for ejendomsbranchen i Danmark, der i 2017 afholdes for 6. gang.

Ejendomsdagene har udviklet sig til den danske bygge- og ejendomsbranches vigtigste netværksbegivenhed på dansk jord, og det tyder alt på, at den bliver igen i 2017 efter en helt udsolgt Ejendomsdagene i 2016.


Ejendomsdagene afholdes på det 5-stjernede Comwell Kellers Park udenfor Vejle. Her er der maksimalt plads til 150 deltagere, som kan være en del af den eksklusive event, der kombinerer faglig opdatering med netværksopbygning.


På Ejendomsdagenes faglige program tager vi naturligvis branchens vigtigste, overordnede tendenser og rammevilkår under behandling.


Men vi sætter også særligt fokus på årets overskrift, som er: ”Kan festen fortsætte?”. Det går nemlig rigtig godt i den danske ejendomsbranche: Transaktionerne fortsætter på højt niveau, der er kommet gang i byggeriet, og efterspørgslen spreder sig fra bolig til erhvervsmarkedet og fra de store byer til resten af landet. Men er der skyer i horisonten, eller fortsætter opgangen, og hvordan forbereder man sig på en mere flad vækstkurve og ejendomsmarkedets udvikling mod 2020? Det bliver nogle af temaerne på årets Ejendomsdage.


Glæd dig til Ejendomsdagene 2017 som udover det spændende faglige program også inkluderer en herlig 4-retters middag, prisoverrækkelser, unikke netværksmuligheder og gode rammer for fordybelse i forretningsudvikling.


Ejendomsdagene arrangeres af Estate Media og afholdes i år 31. august og 1. september 2017.


I prisen er inkluderet: 2 dages fagligt arrangement med indlægsholdere fra ind- og udland, paneldebatter og interaktive events, frokost torsdag samt fredag, kaffe og kage-breaks, 4-retters festmiddag, deltagelse i underholdning og prisuddeling, samt overnatning i enkeltværelse på det 5-stjernede Comwell Kellers Park med adgang til eksklusiv spa-afdeling under hele opholdet, stor morgenmadsbuffet samt en frivillig sportsaktivitet.Ekstra overnatning?
Hvis du ønsker at komme allerede onsdag aften er det muligt at booke et enkeltværelse for kr. 1.098,- ex. moms inkl. morgenmad og et dobbeltværelse for 1.398,- ex. moms inkl. morgenmad.

Ofte stillede spørgsmål
Se ofte stillede spørgsmål samt salgs- og leveringsbetingelser for Ejendomsdagene her


Kursusbevis
Det er muligt at få udstedt kursusbevis for deltagelse til brug for eksempelvis Advokaternes Efteruddannelse


Antal lektioner til efteruddannelse
Seminaret giver 10 lektioner  


Er du Platin-medlem af Estate More Club deltager du gratis på Ejendomsdagene 2017
- Læs mere om alle fordelene ved Estate More Club  her

PROGRAM

Torsdag den 31. august

11:30

Registrering og frokost

12:30

Velkomst

Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media
12:40

Åbningstale – en global verden i forandring

Verden forandrer sig, men gør vores ejendomme? Hvad skal man indstille sig på for at kunne være en del af ejendomsbranchen fremadrettet, og hvad kommer til at præge vores ejendomme? Hvordan håndterer man globaliseringen, og hvordan sørger man for rettidig omhu i forhold til potentielt paradigmeskiftende temaer som digitalisering og disruption?
Flemming Bendt, administrerende direktør for ISS Danmark, ISS Danmark
13:10

Højkonjunktur!? Et blik på holdbarheden i det nye vækstscenarie

Det går rigtig godt i dansk økonomi. På trods af, at væksten ikke er markant høj, så er en række nøgletal i klar bedring og der bliver oven i købet talt om, at vi nu er på vej ind i en ny højkonjunktur. Hvor holdbar er den, hvad kommer det til at betyde for privatøkonomien og rådighedsbeløbene til boliginvesteringer, og hvordan kommer beskæftigelsen til at udvikle sig. Får den videre eksekvering af Brexit og andre udenlandske politiske ændringer overhovedet indflydelse på det danske vækstscenarie
Las Olsen, Cheføkonom, Danske Bank
13:35

Hvor går pengene i ejendomsmarkedet hen?

Hvilke nordiske tendenser kommer til at præge ejendomsmarkedet i det kommende år. Hvordan kommer Norden til at placeret sig i europæisk kontekst, og hvad kommer til at præge markedet og branchen. Hvad betyder udviklingen i markedet for aktørerne og dannelsen af relationer på tværs af grænserne.
Max Barclay, Managing Director, Newsec
14:00

Ejendomsmarkedet i Danmark og udviklingen mod 2020

2017 er blevet tippet til at blive endnu et transaktionsår i rekordklassen. Internationale såvel som nationale investorer er forelsket i det danske ejendomsmarked. Hvad har været de vigtigste tendenser i 2017, og hvad kommer til at præge 2018? Vil vi fortsat se faldende afkast eller er prisfesten i denne omgang forbi?
Nicholas Thurø, Managing Partner HD(F) MDE MRICS, RED Property Advisers P/S Johan Gottschalk, direktør og partner, Colliers International Danmark A/S
14:40

Speeddating

15:10

Kaffepause

15:35

Risiko og priselasticitet

Høj efterspørgsel på ejendomme og lave afkast har bragt mange investorer til provinsen i den seneste tid. Samtidig har stadig flere kommuner fået øje på gevinsten ved bevidst at tiltrække nye borgere og investeringer i boliger. Der er kun få måneder til kommunalvalget – kommer det til at påvirke kommunernes fokus på tiltrækning af boliger og hvordan?
Henrik Aage Sørensen, Adm. dir, Exometric
15:55

Bal i provinsen

Flere års fokus på København og Aarhus er brudt, og investorerne ser nu på flere byer rundt omkring i landet. Hvad betyder det for udviklingen af ejendomsmarkedet i Danmark set ud fra en investors synspunkt? Hvilke muligheder giver det? Hvad betyder kommunernes samarbejdsvillighed, vækstrater og sammensætning for placeringen af investeringer i henholdsvis boliger og erhverv?
Peter Frische, Ejendomsinvesteringschef, Industriens Pension Mette Seifert, Managing Director, M7 Real Estate Michael Berthelsen, Director , Niam Denmark A/S
16:35

Nytænkning og fysiske rum – hvad bringer fremtiden?

17:15

Check-in

17:45

Træning

18:15

Aktivitet slut

19:30

Festmiddag og overrækkelse af årets Estate Mediapriser

Fredag den 1. september

08:30

Morgenmad og check-ud

09:00

Godmorgen og velkommen til dag 2

09:00

Fra helikopteren - byudvikling for milliarder

Danmarks største byer er under udvikling. Vi sætter i øjeblikket fodaftryk for milliarder af kroner og for flere kommende generationer. Hvordan skaber man byudvikling i henholdsvis København og Aarhus, hvordan er tilgangen til udvikling af større områder, og hvilke gode og mindre gode erfaringer bør vi tage med i de kommende års udvikling af Danmarks knudepunkter? Og hvordan følger man en optimal strategi i forhold til at skabe den bedste by?
Jens Kramer Mikkelsen, CEO, CPH City and Port Development Bente Lykke-Sørensen, Chef for Bolig og Projektudvikling, Aarhus Kommune
09:50

Fra teori til praksis – konsolidering på metaplan

Internationaliseringen stiller skærpede krav til konsolidering og strategitænkning i bygge- og ejendomsbranchen. Efter en årrække med få overraskende ændringer i branchens overordnede sammensætning har opkøb og markante strategiændringer præget året. I dette panel ser vi nærmere på nødvendigheden af at tænke nyt, og hvilken ambition og indflydelse på branchens struktur, der ligger bag.
Jens-Henrik Nicolaisen, teknisk direktør, Züblin Carsten Toft Boesen, CEO, NIRAS Torben Juul, CEO, Kreativ Direktør, Founding partner, Arkitekt MAA, Zeso Architects
10:30

Kaffepause

11:00

Disrupt, digitaliser, diversificer, konsolidér….eller dø?

Udmeldingerne er bombastiske for tiden. Men er der i virkeligheden et paradigmeskifte i gang? Og i så fald, hvad skal der til for at være en af de virksomheder, der både kan tackle disruption, digitaliseringen og levere et levedygtigt koncept? Hvad bringer fremtiden for aktørerne i bygge- og ejendomsbranchen?
Rune Kilden, Byudvikler, Kilden
11:30

Investeringer og udvikling af ejendomme – udfordringer, forventninger og løsninger mod 2018?

Institutionelle investorer har for alvor sat dagsordenen i ejendomsmarkedet både, hvad angår antallet af transaktioner, men også fordi strategien i løbet af det seneste år er udvidet både hvad angår geografi og sektorer. Hvad kan den øvrige branche lære af de toneangivende investorers beslutninger, og hvordan vil de institutionelle investorer fortsat være i stand til at opfylde deres krav og forventninger til investeringerne i ejendom?
Marius Møller, Ejendomsdirektør, PensionDanmark Robert Nellemann, Head of Property Development, Danica Pension Henrik Steenstrup, Vicedirektør, Nordea Ejendomsinvestering A/S
12:30

Afslutning og frokost

FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 25 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 200 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i 23 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Flemming Bendt, administrerende direktør for ISS Danmark, ISS Danmark

  Flemming Bendt, administrerende direktør for ISS Danmark, ISS Danmark

  OM Flemming Bendt

 • Las Olsen, Cheføkonom, Danske Bank

  Las Olsen, Cheføkonom, Danske Bank

  OM Las Olsen

  Las Olsen blev i december 2015 udnævnt til Danske Banks nye cheføkonom. Dermed er det Las Olsen, der sidder med ansvaret for de økonomiske analyser, som Danske Bank hver dag leverer til bankens kunder, medier og øvrige omgivelser. Las Olsen er en af de mest flittigt citerede økonomer på den danske økonomiske mediescene på grund af sin brede tilgang til den økonomiske udvikling. Han var privatøkonom i Danske Bank før han blev cheføkonom og har tidligere været senioranalytiker i Nordea, journalist på Berlingske Tidende og senioranalytiker i ratingbureaet Morning Star før han kom til Danske Bank i 2007.

 • Max Barclay, Managing Director, Newsec

  Max Barclay, Managing Director, Newsec

  OM Max Barclay

 • Nicholas Thurø, Managing Partner HD(F) MDE MRICS, RED Property Advisers P/S

  Nicholas Thurø, Managing Partner HD(F) MDE MRICS, RED Property Advisers P/S

  OM Nicholas Thurø

  Nicholas Thurø er Managing Partner i RED – Property Advisers, der formidler, udlejer og rådgiver om kommercielle ejendomme, og som er blandt de førende transaktionsmæglere i København og Danmark. Nicholas Thurø bistår danske og internationale klienter med rådgivning i forbindelse med køb, salg og leje af fast ejendom. Foruden rådgivning er han beskæftiget indenfor investering og vurdering af fast ejendom. Nicholas Thurø har en HD i finansiering og er uddannet fra CBS i 1999. RED er en del af Cushman & Wakefield.

 • Johan Gottschalk, direktør og partner, Colliers International Danmark A/S

  Johan Gottschalk, direktør og partner, Colliers International Danmark A/S

  OM Johan Gottschalk

  Johan Gottschalk er direktør i Colliers International, som han har været en del af siden 1998. Han udgør sammen med Jan Nickelsen ledelsen af Colliers Aarhus-kontor, der er erhvervsmæglerkædens største. Johan Gottschalck har været ansat i Colliers, hvor han også er partner, siden 1998 og har været en del af ledelsen siden 2011. Inden Johan Gottschalk kom til Colliers var han salgs- og transportchef for den skandinaviske trafikkoncern ASG, der i dag er indlemmet i DHL.

 • Henrik Aage Sørensen, Adm. dir, Exometric

  Henrik Aage Sørensen, Adm. dir, Exometric

  OM Henrik Aage Sørensen

  Henrik Aage Sørensen er administrerende direktør og partner i Exometric. Exometric arbejder for danske og internationale projektudviklere og investorer med at gennemføre analyseprojekter i Europa, Nord/Sydamerika og Asien forud for investeringer. Henrik Aage Sørensen har arbejdet med markedsanalyse og forretningsplanlægning - både nationalt og internationalt - i mere end 25 år. Han har læst på Insead i Frankrig og har undervist som ekstern lektor i forretningsstrategi og markedsanalyse på CBS.

 • Peter Frische, Ejendomsinvesteringschef, Industriens Pension

  Peter Frische, Ejendomsinvesteringschef, Industriens Pension

  OM Peter Frische

  Industriens Pension meldte for to år siden ud, at de ville investere 5 milliarder kr. i danske ejendomme. Det er de godt på vej til og en del af pengene er allerede investeret enten direkte i ejendomme eller i en række OPP-projekter. Peter Frische står i spidsen for pensionskassens ejendomsinvesteringer. Han har beskæftiget sig med investeringsmarkedet for ejendomme siden 1993 og kom senest til Industriens Pension fra en stilling som markedsdirektør i Norrporten, hvor han havde ansvaret for den danske organisation. Han har også været tidligere partner i erhvervsmæglerfirmaet Sadolin & Albæk. Peter Frische er M.Sc. Econ og RICS og startede karrieren som økonomisk konsulent i Finanssektorens Arbejdsgiverforening inden han blev prokurist i Unibank og herfra kom ind i ejendomsbranchen.

 • Mette Seifert, Managing Director, M7 Real Estate

  Mette Seifert, Managing Director, M7 Real Estate

  OM Mette Seifert

  Mette Seifert blev i 2013 adm. direktør for M7 Real Estates ejendomsinvesteringer i Danmark. Hun har tidligere siddet 6 år med porteføljeansvar hos Aberdeen Asset Management. Tidligere har Mette Seifert blandt andet været strategisk rådgiver hos Emcon, som er specialiseret indenfor bygherre-, investor- og lejerrådgivning, samt Head of Corporate Real Estate Services hos CB Richard Ellis Denmark.

 • Michael Berthelsen, Director , Niam Denmark A/S

  Michael Berthelsen, Director , Niam Denmark A/S

  OM Michael Berthelsen

 • Jens Kramer Mikkelsen, CEO, CPH City and Port Development

  Jens Kramer Mikkelsen, CEO, CPH City and Port Development

  OM Jens Kramer Mikkelsen

  Jens Kramer Mikkelsen is the CEO of City and Port Development, which is behind the development of Ørestad, Copenhagen Port and Nordhavnen. The company also operates the Port of Copenhagen. Jens Kramer Mikkelsen is the former Lord Mayor of Copenhagen and has also been the CEO of Ørestadsselskabet, the development company behind the new Copenhagen metro and the planning of Ørestad.

 • Bente Lykke-Sørensen, Chef for Bolig og Projektudvikling, Aarhus Kommune

  Bente Lykke-Sørensen, Chef for Bolig og Projektudvikling, Aarhus Kommune

  OM Bente Lykke-Sørensen

  Bente Lykke Sørensen er chef for Bolig og Projektudvikling i Aarhus kommune. Afdelingen er omdrejningspunktet for de opgaver og projekter i Aarhus Kommune, der sætter rammen for byudviklingen på de kommunale arealer i byen med hovedfokus på at skabe byudvikling af høj kvalitet ved at udvikle og sælge arealer, at sikre jordforsyning til at virkeliggøre Aarhus Kommunes udviklingsplaner og at sikre opførelse af almene boliger. Bente Lykke Sørensen kom fra et job som advokat, da hun i 2005 fik betroet opgaven med at stå i spidsen for Aarhus ’ helt nye store satsning, De Bynære Havnearealer. I takt med, at Aarhus har fået flere arealer i spil til udvikling af nye bydele, har Bente Lykke Sørensen også fået udvidet sit virkeområde.

 • Jens-Henrik Nicolaisen, teknisk direktør, Züblin

  Jens-Henrik Nicolaisen, teknisk direktør, Züblin

  OM Jens-Henrik Nicolaisen

 • Carsten Toft Boesen, CEO, NIRAS

  Carsten Toft Boesen, CEO, NIRAS

  OM Carsten Toft Boesen

  Carsten Toft Boesen
  Adm. direktør, NIRAS
  Formand, Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI)
  Uddannet cand.scient. i geologi (Københavns Uni. 1985), MBA (Henley 2010)
  Født 27. april 1959, Roskilde

 • Torben Juul, CEO, Kreativ Direktør, Founding partner, Arkitekt MAA, Zeso Architects

  Torben Juul, CEO, Kreativ Direktør, Founding partner, Arkitekt MAA, Zeso Architects

  OM Torben Juul

 • Rune Kilden, Byudvikler, Kilden

  Rune Kilden, Byudvikler, Kilden

  OM Rune Kilden

  Rune Kilden er en af dem, der er med til at sætte Aarhus på landkortet i øjeblikket. Rune Kilden er uddannet jurist fra Aarhus Universitet, har arbejdet i Advokatfirmaet Plesner og i en årrække som projektudvikler i Stockholm. I 2006 var Rune Kilden partner og medstifter af investeringsvirksomheden NorCap, men valgte i 2011 at starte op i eget navn. Siden har han været involveret i at sikre realiseringen af en række store projekter i Aarhus herunder Pakhusene, et 35.000 kvm. stort kontorprojekt baseret på "sharing economy" i Aarhus Ø. Herudover har han været hovedmand i udviklingen af strandbaren og har netop budt ind på realiseringen af både det tidligere Lighthouseprojekt og et nyt hotelprojekt på Aarhus Ø samt er involveret i boligudvikling på Godsbanen. Foruden ejendomsudvikling er Rune Kilden involveret i en række bestyrelsesposter i sports- og kulturlivet.

 • Marius Møller, Ejendomsdirektør, PensionDanmark

  Marius Møller, Ejendomsdirektør, PensionDanmark

  OM Marius Møller

  Marius Møller er ejendomsdirektør i PensionDanmark, hvor han kom til i 2015 efter en mangeårig karriere i NCC, der sluttede som adm. direktør for NCC Property Development. Marius Møller har stået i spidsen for udvikling af større byområder som bl.a. Havnestaden, Islands Brygge Syd og Teglholmen samt store byggeprojekter i bl.a. Gladsaxe, Hillerød, Lyngby, Vallensbæk, Valby og Århus med både kontor, bolig, retail, hoteller og logistik-ejendomme. I dag er han ansvarlig for en portefølje på over 15 milliarder kr. og en lang række boligudviklingsprojekter, der skal øge porteføljen.

 • Robert Nellemann, Head of Property Development, Danica Pension

  Robert Nellemann, Head of Property Development, Danica Pension

  OM Robert Nellemann

  Robert V. S. Nellemann er Head of Property Development i Danica Pension, hvor han kom til ultimo 2016 med ansvar for Danicas omfattende udviklingsprojekter i Danmark. Robert kom til Danica efter et par år som Ejendomschef i Danske Bank, hvor han var ansvarlig for igangsættelsen og gennemførslen af Danske Banks nylige salg af ejendomme. Derudover har Robert været ansvarlig for igangsættelsen af Bankens udviklingsprojekter af nye bankhuse, såsom Aarhus, Kolding og Odense. Før tiden i Danske Bank var Robert i en årrække ansvarlig for Maersk Ejendomme i Europa herunder igangsættelsen af ejendomsprojekterne i Esbjerg, Lyngby og Amerika Plads i København. Før tiden i Maersk har Robert en mangeårig baggrund i ejendomsbranchen som Erhvervsmægler og Manager i CBRE Danmark samt Direktør i ejendomsfonden Europæiske Ejendomme f.m.b.a.

 • Henrik Steenstrup, Vicedirektør, Nordea Ejendomsinvestering A/S

  Henrik Steenstrup, Vicedirektør, Nordea Ejendomsinvestering A/S

  OM Henrik Steenstrup

  Henrik Steenstrup er vicedirektør i Nordea Ejendomme bl.a. med stort fokus på forretningsudvikling og nye projekter indenfor både bolig og erhverv. Henrik Steenstrup har med en baggrund som cand. scient. pol. i størstedelen af sin karriere beskæftiget sig med alternative investeringer, og har siden 2010 varetaget ejendomsinvesteringer i Danmark og udlandet på vegne af Nordea Liv og Pension og andre investorer.

TILMELD Download / print program