OM KONFERENCEN

 

Indhold
På konferencen går vi tæt på status på hotelmarkedet og ser på investering og drift af hoteller. Vi ser også nærmere på en række af de aktuelle projekter og muligheder i markedet samt på de internationale trends og tendenser, der præger det danske marked netop nu.

Konferencen giver et indblik i hoteloperatørernes vigtigste prioriteringer og mulighederne for at udvikle gode og attraktive hotelejendomme.

Baggrund
Markant vækst i antallet af alle former for rejsende samt appetit på alternative ejendomsinvesteringer har tilsammen betydet et boomende marked for hotelinvesteringer i 2017.

Over hele Europa er der over 1.000 hoteller på tegnebrættet med i alt 155.000 værelser 442 nye hoteller og 69.000 værelser er allerede sat i gang. Også i København og Aarhus er en række rigtig spændende projekter i gang indenfor flere forskellige segmenter og både investorer og udviklere arbejder målrettet mod hotelmarkedet.

Udviklingen i markedet skyldes dels det voksende antal rejsende men også store strukturelle ændringer i hotelmarkedet, der øger efterspørgslen på nye typer hoteller og dermed ejendomme. Blandt de vigtigste er

- stigende efterspørgsel på luksus- og budgethoteller
- flere turister fra især asiatiske lande
- større efterspørgsel på hoteller også udenfor København i byer som Aarhus, Aalborg og Odense, hvor hotelkapaciteten er forholdsvis lav og ensartet.

Den højere efterspørgsel fører til lavere risiko ved at investere i godt beliggende hotelejendomme, og når den tendens falder sammen med et stigende fokus blandt investorerne på at skaffe højere afkast, skaber det voksende interesse for hotelejendomme.

Mål med konferencen
At give overblik over mulighederne for at udvikle, købe og sælge hotelejendomme og skabe indblik i en række af de nyeste aktuelle forhold, trends og tendenser i hotelmarkedet.

Målgruppe
Investorer, advokater, erhvervsmæglere, hoteloperatører, udviklere, arkitekter, rådgivere, by- og forretningsudviklere og andre med interesse for mulighederne i hotelmarkedet.

Andet
Medlemskab i Byggesocietetet er personligt og rabat på deltagergebyr gælder kun det navngivne medlem.
Tilmeldingen er bindende.
For at fremgå på deltagerlisten, er det vigtigt, at vi har tilmeldingen senest 4 hverdage inden konferencen, men det er muligt at tilmelde sig frem til afholdelse, hvis der er ledige pladser.

Kursusbevis
Vi udsteder kursusbevis til dokumentation af deltagelse for eksempel til Dansk Ejendomsmæglerforening eller Advokaternes Efteruddannelse.

Antal lektioner til efteruddannelse
Konferencen giver 4 lektioner

Salg- og leveringsbetingelser

Se salgs-og leveringsbetingelser for Estate konferencer og seminarer her

Bemærk/Notice
Nordic Hotel Consulting og Estate Media, der har samarbejdet om afviklingen af konferencen HotCop tidligere, driver fremover hver sin platform for beslutningstagere i hotel- og ejendomsbranchen.

Fremover bliver der to konferencer. En international konference finder sted 31. maj 2017 og er på engelsk, mens en dansk hotelkonference løber af stablen den 5. oktober 2017 og fremover kommer til at foregå på dansk under navnet HotCop. Du kan tilmelde dig konferencen om det danske hotelmarked her.


Læs mere om planerne for begge konferencer i Pressemeddelelse_NHC_Estate_Media.0216

If you wish to participate in the international hotel conference arranged by NHC please go to www.nhc-conference.com

PROGRAM
09:00

Registrering og kaffe

09:30

Velkommen

Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media
09:35

Hotelmarkedets udvikling mod 2017 – trends og tendenser

Hvad er den nyeste udvikling i hotelmarkedet, og hvordan udvikler driften sig? Hvilke hoteltyper er i fremdrift, og hvad kommer der til at ske for RevPAR fremadrettet. Hvor stor indflydelse får deleøkonomien på hotelmarkedet, og hvordan bliver turiststrømmenes vigtigste prioriteringer mod 2018, og hvad betyder det for det danske marked?
Bettina Bülte, Senior Manager, PwC Switzerland
10:00

Efterspørgsel i hotelmarkedet i Danmark

Turisterne strømmer til især de store byer i Danmark. Hvordan kommer henholdsvis turister og forretningsrejsendes prioriteringer til at udvikle sig i de kommende år og kan det danske marked møde efterspørgslen? Hvilke nationaliteter og segmenter er især efterspurgt nu og fremadrettet?
Karen Nedergaard, Bestyrelsesformand & adm. direktør, Horesta & Absalon Hotel Group
10:25

Turisme og overnatningsstrategi udenfor København

Flere kommuner satser bevidst på at øge udbuddet af overnatningsmuligheder for at øge tiltrækningskraften. Hvordan udvikler man en hotelstrategi, og hvilke muligheder ligger der i hoteller i provinsen.
Peer Heldgaard Kristensen, Direktør, Visit Aarhus Søren Boel Pedersen, Manager Business Aarhus, Aarhus Kommune
10:55

Kaffe og netværk

11:25

Prioriteringer af beliggenhed og lokalisering i et ekspanderende marked

Flere hotelkæder ekspanderer markant. Hvilke prioriteter er vigtigst i et ekspanderende hotelmarked, hvordan sikrer man sig, at ejendom og beliggenhed er optimalt i forhold til konceptet, og hvordan får kæderne ejendom, driftsform og operatørrolle til at matche optimalt?
Søren Brøchner-Mortensen, Direktør for forretningsudvikling, Brøchner Hotels
11:50

Operatører og hoteller i det danske marked

Interessen for hoteller blandt både internationale og institutionelle investorer har aldrig været højere. Men operatøren er helt afgørende for hotellets værdi og bæredygtighed. Hvilke hoteller er der interesse for, og hvad kommer operatører og investorer til at prioritere? Hvilke tendenser ser vi i markedet og hvilke forhold skal man, som hoteloperatør, være opmærksom på?
Steffen Kaj Pedersen, Partner, PwC
12:15

Spørgsmål og debat

12:30

Frokost

13:10

Renovering af hoteller

Hvornår er det relevant at opgradere hoteller, og hvad skal der til for at få en god case ud af det, når der skal investeres for at få et hotel til at opretholde standarden. På dette punkt går vi bag processen og ser på en aktuel case. Muligheder og prioriteter i dagens hotelmarked og samarbejde mellem operatør og ejer.
Sonja Divé-Dahl , District Director , Rezidor Hotel Group
13:35

Byggeri og udvikling af aktuelle hotelprojekter

I København og Aarhus er flere store hotelprojekter på vej. Hvornår er et hotelprojekt rentabelt, hvilke prioriteringer er der i forhold til lokation og budget, og hvad skal der til for at skabe en god hotelcase for det enkelte hotel og for byområdet.
Anders Bay Holm, Partner, arkitekt maa, KANT arkitekter
14:00

Nye koncepter i det danske marked

I flere år har internationale aktører stået på spring for at komme ind på det danske marked. Men det er svært at finde ejendomme, der kan omdannes til at honorere de krav, som operatørerne stiller. Hvad er mulighederne for ekspansion i Danmark, og hvilke forventninger er der til den danske markedsudvikling?
Meindert Jan Tjoeng, Director of Development & Investment, citizenM
14:30

Værdiskabelse gennem destinationsudvikling - badehoteller og strandkantsinvesteringer

En af vejene til en succesfuld destination er skabelsen af en fortælling. Hvordan kan man udvikle et område, så det er med til at tiltrække besøgende i sig selv, og hvad skal der til for at skabe så stor gennemslagskraft, at det også kan være med til at understøtte og spille sammen med hoteludvikling. Hvad er en destination i virkeligheden?
Marco Berenthz, Founding Partner, Arkitekt MAA, Norrøn
15:00

Spørgsmål og debat

15:15

Vin, snack og netværk

FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 25 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 200 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i 23 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Bettina Bülte, Senior Manager, PwC Switzerland

  Bettina Bülte, Senior Manager, PwC Switzerland

  OM Bettina Bülte

  Bettina Bülte er Senior Manager i PwC i Schweiz. Hun leder PwCs afdeling for rådgivning til hoteloperatører over hele Europa "European Lodging & Tourism Consulting Practice". Bettina Bültes spidskompetence er optimering af processer, distribution, effektivitetsforbedring og strategisk rådgivning både til individuelle hoteloperatører og internationale kæder. Hun har arbejdet med markedet i 20+ lande i hele EMEA-regionen og har betydelig international ekspertise. Bettina Bülte har en MBA fra ESADE business & law school og en Bachelor of Science (BSc.) i International Hospitality Management fra Ecole hôtelière de Lausanne.

 • Karen Nedergaard, Bestyrelsesformand & adm. direktør, Horesta & Absalon Hotel Group

  Karen Nedergaard, Bestyrelsesformand & adm. direktør, Horesta & Absalon Hotel Group

  OM Karen Nedergaard

  Karen Nedergaard er 3. generation på Absalon Hotel. Hun har en BBA i Hotel Management og en EMBA fra CBS. Hun arbejdede i mange år på hoteller i London, Thailand, Paris og Schweiz og var med til at åbne Disneyland i Paris i 1992. Karen overtog driften af familiehotellerne Absalon og Andersen Hotel på Vesterbro for 15 år siden. Siden overtagelsen har Karen udviklet og gennemrenoveret begge hoteller til den høje standard, der i dag kendetegner dem. Derudover er Karen Nedergaard formand for Horesta Region Hovedstaden, formand for HØS (hoteller øst for Storebælt) og medlem af bestyrelsen for Hotel-og Restaurantskolen.

 • Peer Heldgaard Kristensen, Direktør, Visit Aarhus

  Peer Heldgaard Kristensen, Direktør, Visit Aarhus

  OM Peer Heldgaard Kristensen

  Peer Heldgaard Kristensen er CEO i VisitAarhus. Han har siden 1992 arbejdet i turistindustrien på en lang række forskellige poster, hvor han har promoveret og markedsført både destinationer, segmenter og erhverv indenfor turistområdet. Han har oprindelig en turistuddannelse suppleret med en bachelor i ledelse og sidder som formand for bestyrelsen i Danhostel og medlem i blandt andet Danske Destinationer og Aarhus Airport. Peer Heldgaard Kristensen er medlem af bestyrelsen i Vækstforum Region Midtjylland, af Sport Aarhus Events og af Horesta Midtjylland.

 • Søren Boel Pedersen, Manager Business Aarhus, Aarhus Kommune

  Søren Boel Pedersen, Manager Business Aarhus, Aarhus Kommune

  OM Søren Boel Pedersen

  Søren Boel Pedersen er leder af Business Aarhus, der tilbyder service til virksomheder og investorer, som ønsker at etablere virksomhed, ekspandere eller investere i Aarhus. Business Aarhus er en del af Aarhus Kommune og fungerer derfor som én indgang til hele kommunen. Inden Aarhus Kommune har Søren Boel Pedersen blandt andet været hos TDC, EL:CON og Minolta i Tyskland.

 • Søren Brøchner-Mortensen, Direktør for forretningsudvikling, Brøchner Hotels

  Søren Brøchner-Mortensen, Direktør for forretningsudvikling, Brøchner Hotels

  OM Søren Brøchner-Mortensen

  Søren Brøchner-Mortensen er ejer af og direktør for forretningsudvikling for Brøchner Hotels, som i dag tæller 4 populære boutique hoteller centralt placeret i København – Hotel SP34, Hotel Danmark, Avenue Hotel Copenhagen og Hotel Astoria. I 2018 åbner hotelkædens første 5-stjernede hotel Herman K på Bremerholm og i 2019 åbner Hotel Ottilia i de historiske bygninger i Carlsberg Byen samt et nyt hostelkoncept i det gamle hovedbibliotek i Aarhus. Det har altid været Sørens vision at vækste forretningen og udvikle spændende bygninger og hoteller, der skaber historie og oplevelser for både hotelgæster og lokale. Med mange års erfaring som byggeleder, projektleder og afdelingsleder for større byggeprojekter, har Søren altid øjnene åbne for tomme bygninger og udviklingsmuligheder.

 • Steffen Kaj Pedersen, Partner, PwC

  Steffen Kaj Pedersen, Partner, PwC

  OM Steffen Kaj Pedersen

  Steffen Kaj Pedersen er partner i PwC, hvor han har været siden 2002. Steffen er brancheansvarlig for servicering af hotelbranchen. Steffen Kaj Pedersen har stor erfaring i servicering, ledelse og koordinering af større revisionsopgaver og har ligeledes stor erfaring i rådgivning omkring regnskabsmæssige og skattemæssige forhold. Udover at forfatte og udgive PwC’s årlige hotelanalyse, fokuserer Steffen på løbende udvikling af PwC’s betjeningsmodeller til hotelbranchen. Steffen Kaj Pedersen er uddannet Cand.merc.aud fra CBS.

 • Sonja Divé-Dahl , District Director , Rezidor Hotel Group

  Sonja Divé-Dahl , District Director , Rezidor Hotel Group

  OM Sonja Divé-Dahl

  Sonja Divé-Dahl har arbejdet i 27 år i Rezidor Hotel Group senest som General Manager for Radisson Blu Bosphorus Hotel Istanbul og District Director for Tyrkiet, Georgien & Kazakhstan, hvor hun lagde ud med at være ansvarlig for 5 hoteller og øgede antallet til 12 på bare 5 år. Hendes nyeste rolle er District Director i Rezidor for Danmark og Island, hvor hun med base i Malmö blandt andet styrer de danske hoteller og Rezidors udvikling på det danske marked. Sonja Divé-Dahl har læst økonomi på Gamla medborgar stolen og Strategic Execution Strategic Thinking and Business Case Development på Harvard Business School. Sonja Divé-Dahl er desuden medlem af Horestas bestyrelse.

 • Anders Bay Holm, Partner, arkitekt maa, KANT arkitekter

  Anders Bay Holm, Partner, arkitekt maa, KANT arkitekter

  OM Anders Bay Holm

  Anders Bay Holm er partner i KANT Arkitekter og har specialiseret sig inden for boligbyggeri. Han har arbejdet med alt fra familieboliger og liebhaverboliger til ungdomsboliger og plejeboliger. Anders er i forbindelse med sit arbejde med bæredygtigt boligbyggeri, blevet uddannet DGNB-konsulent i 2012 og bliver DGNB-auditor i 2017. Han er medlem af ekspertgrupper inden for bæredygtighed både hos Danske Arkitektvirksomheder og hos DK-Green Building Council. Anders arbejder med boligprojekterne ud fra en helhedstilgang, der omfatter social, økonomisk, teknisk og miljømæssig bæredygtighed bl.a. ved målrettet at optimere areal og funktion, optimere indeklimaforhold og minimere byggeriets fremtidige energiforbrug og driftsomkostninger. Aktuelt er KANT i gang med flere projekter i Nordsjælland.

 • Meindert Jan Tjoeng, Director of Development & Investment, citizenM

  Meindert Jan Tjoeng, Director of Development & Investment, citizenM

  OM Meindert Jan Tjoeng

  Meindert Jan er en del af udviklings- og investerings teamet hos citizenM’s kontor i Holland. CitizenM's strategi beror på kun at udvikle hoteller i de større metropoler i henholdsvis USA, Europa og Asien. Meindert Jan har mere end 15 års erfaring i ejendomsbranchen og har gennem de sidste 6 år været en del af citizenM. Hans hovedfokus ligger i ekspansionen af hoteller på det europæiske marked, hvori det primære arbejde indebærer udviklingen og åbningen af nye hoteller i blandt andet Paris, London, Stockholm og København.

 • Marco Berenthz, Founding Partner, Arkitekt MAA, Norrøn

  Marco Berenthz, Founding Partner, Arkitekt MAA, Norrøn

  OM Marco Berenthz

  Marco Berenthz er stiftende partner i Norrøn, som de seneste år har specialiseret sig i destinationsudvikling med fokus på at skabe autentisk og kvalitativ arkitektur indenfor oplevelsesøkonomien, både som strategisk udviklingsværktøj og i det enkelte værk. Marco Berenthz er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i København og har desuden taget en master i arkitektur fra University of Washington. Han grundlagde i 2014 Norrøn som han i dag driver sammen med Poul Høilund og Anna-Maria Indrio. Blandt de seneste projekter er en kortlægning af danske kysters usete potentialer.

Download / print program