OM KONFERENCEN

 

Ejendomsdagene 2018

Den 30-31. August 2018 kan Estate Media blænde op for Ejendomsdagene 2018. Konferencen er en 2-dages executive konference for ejendomsbranchen i Danmark, der i 2018 afholdes for 7. gang. 

Ejendomsdagene har udviklet sig til den danske bygge- og ejendomsbranches vigtigste netværksbegivenhed på dansk jord, og efter et totalt udsolgt arrangement glæder vi os til igen at byde velkommen til 2 dage med et mættet fagligt program og suveræne muligheder for netværk med 160 beslutningstagere fra branchen.

Ejendomsdagene afholdes på det 4-stjernede hotel Comwell Kellers Park udenfor Vejle, og der er maksimalt plads til 160 deltagere, som kan være en del af den eksklusive event, der kombinerer faglig opdatering med netværksopbygning.

På Ejendomsdagene tager vi naturligvis branchens vigtigste overordnede tendenser og rammevilkår under behandling i det faglige program. I år sætter vi også særligt fokus på årets overskrift ”Jagten på afkast - en ny tid”.

Vi ser på, hvordan jagten på afkast har indflydelse på beslutninger på den korte og på den lange bane. Og ikke mindst på, hvordan værdioptimering og fokus på fællesskab fra at være et fænomen for de lalleglade nu er blevet et buzzword, der skaber værdi for investorer og lejere i både bolig- og erhvervsejendomme.

Flere typer boliger i samme kvarter, flere typer ejendomme og ikke mindst større variation og diversitet er med til at skabe større bundlinie. Hvordan kapitaliserer man værdierne optimalt på kort og langt sigt, og hvordan sikrer man, at de nye trends og tendenser, efterårets lovarbejde og en relativt sprudlende økonomi forankres bedst muligt i såvel den enkelte virksomhed i ejendomsbranchen som i markedet generelt mod 2020.

Det bliver nogle af temaerne på årets ”Ejendomsdage”.

Glæd dig til Ejendomsdagene 2018 som udover det spændende faglige program også inkluderer en herlig 3-retters festmiddag, prisoverrækkelser, en unik netværksmulighed og gode rammer for fordybelse i forretningsudvikling.

I prisen er inkluderet: 2 dages fagligt arrangement med indlægsholdere fra ind- og udland, paneldebatter og interaktive events, frokost torsdag samt fredag, kaffe og kage-break, 3 retters festmiddag, deltagelse i underholdning og prisuddeling, og overnatning i enkeltværelse på det 4-stjernede Comwell Kellers Park, stor morgenmadsbuffet og mulighed for at deltage i en netværksskabende og udfordrende sportsaktivitet.

PROGRAM

Torsdag den 30. august

11:30

Registrering og frokost

12:30

Velkomst: Jagten på afkast – en ny tid

Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media
12:40

Åbningstale

13:10

Momentum på lavt niveau med langsigtet potentiale

Dansk økonomi har endelig fået momentum om end det fortsat er på et lavt niveau, når man ser på tidligere tiders økonomiske vækstrater. Men selv med de fundamentale faktorer i orden efter 10 år med konstant økonomisk usikkerhed bygger økonomien på et forholdsvis skrøbeligt fundament med mange potentielle risici. Handelskrig, uklar påvirkning fra lande som Rusland og Nordkorea og aktieudviklingen i Kina for slet ikke at tale om, hvornår den egentlig kommer den rentestigning, kan få stor indflydelse på den videre udvikling. Hvad er egentlig temperaturen på den økonomiske virkelighed, som ejendomsbranchen byder ind i?
13:35

Transaktioner på tværs – Norden sejler på toppen af bølgen

Transaktionsmarkedet er steget markant i Danmark i de seneste år, så vi for alvor er kommet på højde med det professionelle marked i Sverige. Samtidig stiger andelen af internationale investorer, der ser Norden som et samlet marked. Hvad betyder det for transaktionsmarkedet i Norden, og hvad bliver de vigtigste trends og tendenser i det nordiske transaktionsmarked mod 2019? Kan Safe Haven positionen holde? Hvem bliver aktørerne? Og hvordan bliver styrkeforholdet mellem de nordiske lande? Hvad kommer jagten på afkast til at betyde for det nordiske ejendomsmarked?
14:05

Her går det godt: Ejendomsmarkedet har fået fart på vej mod 2020

Det går virkelig godt. Sådan kan man sammenfatte ejendomsmarkedet de seneste år. Selv på kontorer er lejepriserne steget, lager og logistik har historisk lav tomgang, og der er høj efterspørgsel på alle typer ejendomme. Transaktionerne er på højt niveau og investorerne står – fortsat – i kø. Samtidig er produkterne kommet på hylden i store dele af provinsen. Så hvad er problemet? Betyder det noget, at der nu bygges i alle segmenter? Kan priserne holde? To bud på ejendomsmarkedets udvikling i øst og vest og på hvad jagten på afkast vil betyde for kapitalstrømmene i Danmark i ejendomsmarkedet i 2019.
14:40

Speeddating

15:10

Kaffepause

15:30

Alle veje fører til Rom - hvor skal logistikejendomme ligge?

Indtil for få år siden begyndte de fleste i ejendomsbranchen at se trætte ud, når talen faldt på investeringer i lager og logistik. Men nu rykker segmentet for alvor. Hvad betyder det for resten af branchen? Og hvor langt kan det trækkes investeringsmæssigt. Et kig ind i fremtidens distributionslinier på tværs af lande og kontinenter, og på hvordan ejendomme skal kunne nye ting i fremtiden. Risikoen er høj, men gevinsten kan være stor, hvis man forstår at satse rigtigt på, hvor metatrendsene går hen.
15:55

En ejendom i hånden er bedre end 5 aktier på taget

Eller er det? Det kan man med rette spørge sig selv om, når man ser på ejendommes placering i en investeringsportefølje. Ejendomme har traditionelt fyldt meget lidt i større investorers portefølje, men nu har de hos de fleste investorer ændret status til at indgå som en aktivklasse på lige fod med aktier og obligationer i jagten på afkast, stabilitet og diversificering. Hvad bliver kravene til ejendomme fremadrettet, hvordan håndterer man balancen mellem aktivklasserne, og hvad skal der egentlig til for at skabe en god institutionel investering i ejendomme?
16:35

I en global verden

Danske bygge- og ejendomsvirksomheder er nødt til at kigge ud over Danmarks grænser for at sikre deres eksistens i en global verden. Hvad er vigtigst i den internationale kontekst, og hvordan skaber man en platform, når man arbejder i en kontekst med verdens største.
17:15

Check-in

17:45

Træning

18:30

Træning slut

19:30

Festmiddag og overrækkelse af årets Estate Media priser

Fredag den 31. august

08:30

Morgenmad og udcheckning

09:00

Godmorgen og velkommen til dag 2

09:05

Proptech – ejendomsbranchens foryngelseskur eller rent lir

Alle taler om Proptech. Men hvad kommer ny teknologi egentlig til at betyde for branchen? Hvad betyder det for handlen med ejendomme og mulighederne for finansiering og strukturering af handler. I Danmark har vi kun lige taget hul på udviklingen men flere steder i udlandet er man i fuld gang. En af de teknologier, der er taget i brug er blockchain. Hvordan fungerer det og betyder det noget i praksis for ejendomsbranchen, at teknologispringet lige nu kan blive rigtig stort?
09:35

Hvordan skal vi bygge og hvordan skal vi bo?

Er afkastoptimering en modsætning til fællesskaber? Mens der bliver bygget tusindvis af helt traditionelle boliger over hele landet, så er der samtidig en stærk trend i gang mod såvel bolig som erhvervsprojekter centreret om fællesskaber og en ny tids måde at bruge ejendomme og omgivelser på. Hvordan kommer det til at påvirke projekterne i de kommende år, hvordan øger vi værdiskabelsen, og hvad betyder det for branchen? Hvorfor er der hype omkring seniorboliger og ungdomsboliger, bygger vi det rigtige, og hvad bliver en god investering fremadrettet i kontekst?
10:15

Den nye ejerlejlighedslov – et hav af muligheder

Hvordan skal vi indrette vores boligmarked fremover? Den nye lov om ejerlejligheder skaber nye muligheder for værdiskabelse gennem opdelinger. Det kan få stor indflydelse for fremtidens boligformer, for designet af boliger og for investeringsmarkedet.
10:40

Kaffepause

11:10

Udvikling af byområder – kittet der giver den fremtidige værdiskabelse

Ejendomsbranchen er ved at udvikle sig fra en monolitkultur til at erkende, at reel værdiskabelse både økonomisk og socialt sker i en kontekst, hvor der tages hensyn til både brugere, omgivelser og udvikling på den lange bane. Hvad bliver de vigtigste greb fremadrettet? Hvad kan vi lære af de projekter, der er i gang i øjeblikket, og hvordan skaber vi de bedste projekter, byer og muligheder på længere sigt?
12:05

Bæredygtighed 2.0

I Ørestad er lige nu et projekt på vej, hvor alle materialer er genbrug. Hvordan kan vi sikre os, at ejendomsbranchen bliver bygget på bæredygtighed og hvordan får vi det til at give mening i en verden, hvor afkastprocenten er konge?
12:25

Ejendomsmarkedet mod 2030: Hvordan ser branchen ud om 10 år

Markante profiler fra ejendomsbranchen giver et bud på de vigtigste trends og tendenser i investeringsmarkedet mod 2030. Hvad skal branchen holde øje med og hvorfor? Hvilken type ejendomme giver det rigtige afkast, og hvor bliver risikoen størst? Hvordan ser branchen ud om 10 år?
13:00

Frokost

FOREDRAGSHOLDERE
  • Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media

    Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media

    OM Kamilla Sevel

    Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 30 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 300 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i mere end 25 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

TILMELD Download / print program