OM KONFERENCEN

 

Indhold
Seminaret gennemgår kort reglerne for moms på fast ejendom og kigger herefter på udviklingen i praksis mv. gennem det seneste år med særligt fokus på faldgruber og optimering i forhold til køb og exit samt løbende drift. Skattemæssigt fokuseres der på etablering af den korrekt struktur i forhold til køb og exit samt den generelle beskatning i ejerperioden og hvilke særlige forhold, man skal være opmærksom på (rentefradragsbegrænsning, kildeskat, omgåelsesklausul mv.).


Baggrund
Moms og skattemæssige forhold kan ofte være af afgørende betydning i forbindelse med investering i fast ejendom. Både i forhold til indledende overvejelser omkring valg af struktur, den løbende drift og ikke mindst en senere exit. Der er tale om komplekse forhold, hvor udviklingen i reglerne og praksis hele tiden skal vurderes i forhold til de konkrete ønsker med projektet. Vi vil på dette seminar trække linjerne op og sætte fokus på de moms- og skattemæssige udfordringer og muligheder inden for fast ejendom.


Mål med seminaret
Målet med seminaret er at skabe et overordnet kendskab til reglerne samt et overblik over muligheder og faldgruber og et indblik i de seneste bindende svar og dermed praksis på området.


Målgruppe
Seminaret henvender sig til alle, der direkte eller indirekte beskæftiger sig med udvikling samt køb og salg af fast ejendom.

PROGRAM
09:00

Kaffe og registrering

09:30

Velkomst

v. Mira Trolle Scheel, markedsdirektør & partner, Estate Media
09:35

Moms

- Kort om moms på fast ejendom - Fokus på udviklingen i praksis inden for det seneste år - Udvalgte faldgruber/eksempler i forbindelse med køb og exit - Særlige forhold i forbindelse med drift (bolig og erhverv) - Muligheder for optimering, herunder strukturovervejelser - Gode råd i forbindelse med købsaftalen
Asger Hauchrog Engvang, VAT director, PwC
11:00

Kaffepause

11:20

Skat

- Etablering af optimal selskabsstruktur (ingen "one size fits all") - Overordnet om beskatning i ejerperioden - Kort om de forskellige rentefradragsbegrænsningsregler - Muligheder for skattefri exit - Risiko for kildeskatter på renter og udbytter herunder i sammenhæng med den nye internationale omgåelsesklausul - Kort om rekonstruktion
Søren Thorvaldsen Svane Keller, Tax director, PwC
13:00

Frokost

FOREDRAGSHOLDERE
 • Asger Hauchrog Engvang, VAT director, PwC

  Asger Hauchrog Engvang, VAT director, PwC

  OM Asger Hauchrog Engvang

  Asger Hauchrog Engvang har en baggrund som advokat med særlig fokus på skat, moms og told. Siden 2010 har Asger arbejdet intensivt med moms og fast ejendom og rådgiver i dag en lang række aktører inden for fast ejendom. Asger har et indgående kendskab til den omfangsrige praksis og har dermed et samlet overblik over muligheder og faldgruber inden for moms på fast ejendom.

 • Søren Thorvaldsen Svane Keller, Tax director, PwC

  Søren Thorvaldsen Svane Keller, Tax director, PwC

  OM Søren Thorvaldsen Svane Keller

  Søren Thorvaldsen Svane Keller er cand.merc.(jur). fra CBS og har siden 2006 arbejdet med skatteret i flere store revisions - og rådgivningshuse. Søren har endvidere i perioden 2010-2015 været tilknyttet CBS som ekstern lektor i skatteret. Siden 2014, hvor Søren skiftede til PwC, har han arbejdet intensivt med skat og fast ejendom og rådgiver i dag en lang række aktører inden for fast ejendom, heriblandt internationale ejendomsinvestorer. Søren har et indgående kendskab til de skattemæssige udfordringer, der relaterer sig til danske såvel som internationale investorers investering i fast ejendom i Danmark.

Download / print program