OM KONFERENCEN

 

Hvad skal der til for at udvikle gode retailejendomme og butikscentre? Hvilke forventninger har centrale, internationale aktører til udviklingen i retailmarkedet, og hvad skal der til for at skabe god drift og fremgang i markedet for butikker?

Investorerne flokkes om retailejendomme både i high-end segmentet og når det gælder butikscentre, men hvad er det egentlig, der skaber en god retailejendom, og hvad afgør om et center udvikler sig til en succes eller en fiasko i et stadig mere konkurrencepræget marked.

Den 25. januar på Retail 2018 vil en række danske og internationale eksperter og aktører dele deres viden og syn på markedet. Konferencen ser nærmere på investeringsstrategier, nye trends og tendenser, formater og koncepter.

Vi ser nærmere på, hvad lejere og udlejere lægger vægt på og giver en række eksempler fra dagens marked.

I paneler og indlæg kommer vi ind på muligheder i markedet i øjeblikket, og hvordan man optimalt udvikler og forvalter butiksejendomme i Danmark samt på, om den gedigne investorinteresse vil fortsætte, og hvilke ejendomme og porteføljer, der vil komme i spil.

PROGRAM
09:00

Registrering og kaffe

09:30

Velkommen

Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media
09:35

Udviklingen i forbruget og grundlaget for den fremtidige butiksomsætning

Danmark er på vej ind i en højkonjunktur. Hvad forventes det at komme til at betyde for detailbranchen og udviklingen i forbrugsmønstre?
Steen Bocian, Cheføkonom, Dansk Erhverv
10:00

Internationale tendenser i retail og butikscentrenes udvikling

Hvad er de vigtigste tendenser i udviklingen af butikscentre og shoppingdestinationer i 2018? Hvordan skaber man den rigtige form for "retainment" for at tiltrække og fastholde kunderne, og hvad kan vi i Norden lære af de trends, vi ser i Europa. Hvordan kan lejere og udlejere samarbejde optimalt i centrene, og hvilke investeringer er nødvendige for at skabe en attraktiv retaildestination. Nyeste trends og tendenser. (Indlægget holdes på engelsk).
Laurence Weydert, COO for Danmark og Sverige, KLEPIERRE
10:25

Investeringer i butiksejendomme – afkast, krav, risiko og muligheder

Stadig flere investorer vil gerne placere penge i butikker. Men hvilke butikker og centre er interessante set ud fra et investorsynspunkt? Hvad skal der til for at skabe en god portefølje, og hvordan er tidsperspektivet og præferencerne for de investeringer, der bliver gjort i øjeblikket? Kan lejeudviklingen understøtte den store investorinteresse. Vigtigste trends i investerings- og lejemarkedet i Europa.
10:50

Kaffepause

11:20

Boom i efterspørgslen på high street ejendomme – betydning og udvikling

Der er omsat for milliarder i ejendomme på Strøget og på Købmagergade i centrum af København de seneste år i forventning om, at kunderne fortsat vil strømme til. Vi har nu set de første internationale investorer både købe op og enkelte er også begyndt deres exit for at genplacere kapitalen. Hvordan vil markedet udvikle sig det kommende år? Kan der fortsat optimeres og hvordan?
Ole Hammershøj, Senior Director, ejendomsmægler & valuar MDE, CBRE A/S
11:40

Butikscentrenes vigtigste udfordringer – hvad skal et dansk center kunne i 2018?

Flere nye centre er kommet i markedet de seneste år med et væld af nye muligheder og aktiviteter. Hvad er kendetegnende for danske butikscentre, og hvad skal der til for at tiltrække kunder fremadrettet? Hvilke investeringer er nødvendige for at skabe det rette mix af butikker og Food & Beverage?
Finn Sture Madsen, Afdelingsdirektør, Center Management & Key Accounts, DEAS A/S Karen Nielsen, Development Director, Steen & Strøm
12:15

Spørgsmål og debat

12:30

Frokostpause

13:15

Kravene til butiksindretning og fysik – kædernes ultimative krav

De internationale kæder har helt specifikke krav til, hvad der skaber en god butik for at sikre indretning og koncept og den rigtige omsætning. Hvilke krav stiller de internationale kæder, og hvad skal der til for at kunne leje ud til de kraftigt ekspanderende, internationale mærker?
Poul Cullura, Senior operationel manager - Nordic, Vapiano
14:00

Handel og byudvikling – købstædernes nye optur

I hele Danmark kæmper byerne udenfor København med det rette detailmix og udvikling af bykerner vs. centre. Hvordan skaber man den rigtige balance i de kommende år, og hvad skal der til for at skabe vækst og efterspørgsel? Hvor kommer fremtidens butikker, og hvor skal vi forvente at se yderligere lukninger?
Claudia Mathiasen, Advokat og partner, Winsløw Advokatfirma Jes Zinck Severinsen, Investment Manager Real Estate, Invest in Odense
14:40

Aktuel case

Hvordan skaber man en eksklusiv butik ud af en nedslidt ejendom? Hvad skal der til for at lave en turn-around, og hvilke greb er nødvendige for at skabe en destination? Hvordan skaber man balance mellem investering og attraktiv eksklusivitet?
Mikkel Westfall, Partner / Arkitekt MAA MDD, Årstiderne Arkitekter
15:00

Fremtidens butik: Prioritering og diversificering

En række brands er begyndt at diversificere i subbrands for at ramme forbrugerne fra flere forskellige fronter. Hvordan identificerer man det nøjagtige koncept, og hvad er det lejerne forventer af udlejerne for at kunne være omstillingsparate og fokusere knivskarpt på markedsændringer?
15:20

Rundvisning

FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 25 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 200 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i 23 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Steen Bocian, Cheføkonom, Dansk Erhverv

  Steen Bocian, Cheføkonom, Dansk Erhverv

  OM Steen Bocian

  Steen Bocian er cheføkonom i Dansk Erhverv. Han følger og analyserer i den rolle de globale og lokale økonomiske tendenser, tendenser, som sætter rammerne for dansk erhvervsliv.
  Steen Bocian er uddannet cand. polit og har arbejdet i Dansk Erhverv siden 2016. Før det var han cheføkonom i Danske Bank i 8 år – men har også en fortid i såvel Det Økonomiske Råd som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

 • Laurence Weydert, COO for Danmark og Sverige, KLEPIERRE

  Laurence Weydert, COO for Danmark og Sverige, KLEPIERRE

  OM Laurence Weydert

  Laurence Weydert is COO Sweden. She is a Lawyer. Weydert joined Steen & Strøm Sweden 1rst of January 2016. She was prior Head of Asset Management France, before she was CFO Icade Conseil and Senior Manager at Ernst&Young.

 • Ole Hammershøj, Senior Director, ejendomsmægler & valuar MDE, CBRE A/S

  Ole Hammershøj, Senior Director, ejendomsmægler & valuar MDE, CBRE A/S

  OM Ole Hammershøj

  Ole Hammershøj har siden 2011 været Senior Director hos CBRE med ansvar for Retail. Ole har været ansat hos CBRE siden 2004 og har tidligere været ejendomschef hos ATP Ejendomme og projektudviklingschef for Skanska. De seneste år har CBRE slået sit navn fast med en række salg og udlejninger i Københavns high street område. CBRE Group, Inc. er verdens største mæglerfirma og har mere end 70.000 medarbejdere fordelt på flere end 500 kontorer i 60 lande.

 • Finn Sture Madsen, Afdelingsdirektør, Center Management & Key Accounts, DEAS A/S

  Finn Sture Madsen, Afdelingsdirektør, Center Management & Key Accounts, DEAS A/S

  OM Finn Sture Madsen

  Finn Sture Madsen er afdelingsdirektør i DEAS A/S med ansvar for center management og key accounts. DEAS A/S er markedsleder for center management i Danmark og driver i dag 17 større danske shopping centre. Tidligere har Finn Sture Madsen været ansat som underdirektør i Tivoli A/S.

 • Karen Nielsen, Development Director, Steen & Strøm

  Karen Nielsen, Development Director, Steen & Strøm

  OM Karen Nielsen

  Karen Nielsen har siden 2006 været Development Director hos Steen & Strøm med ansvaret for detailcentre i Danmark. Steen & Strøm har 21 shoppingcentre i Skandinavien med omkring 100 millioner besøgende.. Karen Nielsen har tidligere arbejdet som Project Manager i TK Development, i Søtoftegaard A/S og hos Q8. Karen er uddannet akademiingeniør fra Aalborg Universitet og har ansvaret for Steen & Strøms udviklingsprojekter og herunder også for den videre udvikling af Aarhus ’ citycenter Bruuns Galleri.

 • Poul Cullura, Senior operationel manager - Nordic, Vapiano

  Poul Cullura, Senior operationel manager - Nordic, Vapiano

  OM Poul Cullura

  Poul Bøcker Cullura står som Senior Operational Manager – Nordic, i spidsen for åbningerne af Vapiano i Danmark, samt den operationelle drift af Vapiano i Sverige. Poul kommer fra en stilling som District Manager for Starbucks og har i 3 år åbnet adskillige Starbucks inklusive at finde lokationerne. Desuden har han stået i spidsen for udviklingen og driften samt ekspansion af Meyers Deli, drevet Det Kongelige Teaters restauranter, barer og kantiner – bl.a. opstarten og udviklingen af restaurant Ofelia samt Ofelia Beach. Poul har desuden en baggrund i detailhandlen hos Dansk Supermarked A/S.

 • Claudia Mathiasen, Advokat og partner, Winsløw Advokatfirma

  Claudia Mathiasen, Advokat og partner, Winsløw Advokatfirma

  OM Claudia Mathiasen

  Advokat Claudia S. Mathiasen (H) er partner i Winsløw Advokatfirma. Hun beskæftiger sig primært med rådgivning om kontrakter, herunder lejekontrakter og overdragelse af fast ejendom samt førelse af rets- og voldgiftssager. Claudia Mathiasen er uddannet cand. jur. i 1997 og kom til Winsløw i 2008 fra Valdal Advokatfirma. Claudia er rutineret med løsning af tvister ved domstole og voldgift og har suppleret sin advokatuddannelse med en MBA fra CBS i 2008.

 • Jes Zinck Severinsen, Investment Manager Real Estate, Invest in Odense

  Jes Zinck Severinsen, Investment Manager Real Estate, Invest in Odense

  OM Jes Zinck Severinsen

  Jes Severinsen er Investment Manager hos Invest in Odense. Han er uddannet civilingeniør fra Aalborg universitet med en bachelor i planlægning og miljø og med en kandidatgrad i urban design. Jes er del af en arbejdsgruppe, som tager fat i problemstillinger omkring sammensætningen af det rette detailmix og byudviklingen. Arbejdet tager udgangspunkt i Odense og den tilbagevende detailhandelsanalyse, men har udvidet sigtet til at omhandle den kommercielle by. Formålet med arbejdet, er at forme en række anbefalinger og modeller til strategiske retningslinjer indenfor detailhandel, den fysiske planlægning, udvikling af- byer, centerområder, og butikssammensætning, hvor byens kommercielle liv bedst understøtter Odenses transformation og vision.

 • Mikkel Westfall, Partner / Arkitekt MAA MDD, Årstiderne Arkitekter

  Mikkel Westfall, Partner / Arkitekt MAA MDD, Årstiderne Arkitekter

  OM Mikkel Westfall

  Mikkel Westfall er arkitekt og partner i Årstiderne Arkitekter, som er en af Danmarks største tegnestuer med kontorer i Danmark, Norge og Sverige. Årstiderne Arkitekter har som tegnestue blandt andet specialiseret sig i at skabe private og almene boliger med afsæt i en videnbaseret og bæredygtig tilgang. Årstiderne Arkitekter har eksisteret i 30 år og Mikkel Westfall har været partner siden 2002. I Nordhavn er Årstiderne Arkitekter involveret i flere projekter og er også udvalgt til at renovere PFAs domicil ved indgangen til Nordhavn.

TILMELD Download / print program