OM KONFERENCEN

 

Aalborg formår at tiltrække internationale og lokale investorer og byder i øjeblikket på en lang række interessante udviklingsområder. Der er gang i boligmarkedet med stor efterspørgsel båret af befolkningstilvækst og nye stærke kvarterer udvikler sig i takt med offentlige og private investeringer.

På denne konference ser vi på den overordnede udvikling i Aalborg og går i dybden med en række konkrete udviklingsområder og tendenser, som kommer til at præge markedet i de kommende år. Flere investorer har etableret sig med investeringer i både bolig og erhverv i de senere år, og der er fortsat gode muligheder for at gøre fornuftige investeringer hvad enten det handler om core ejendomme eller udviklingsprojekter.

Estate Media holder konferencen Erhvervs- og boligmarkedet i Aalborg for 8. gang i samarbejde med Redmark, og det er en stor fornøjelse at kunne invitere til en konference om et marked, der boomer med projekter for milliarder og stor investor- og udviklerinteresse.

PROGRAM
08:00

Kaffe og registrering

08:30

Velkommen

Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media
08:35

Aalborg mod 2020 – nye retninger og udvikling

Aalborg har i løbet af de seneste år udviklet sig markant, og endnu flere udviklingsområder er nu på vej i spil ligesom flere spændende tiltag skal bygge ovenpå den kulturelle udvikling. Hvad bliver de vigtigste kommende skridt for Aalborgs overordnede udvikling? Hvordan kommer byens sammenhængskraft til at udfolde sig, og hvilke nye områder kommer i spil? Hvad sker der langs vækstaksen, og hvordan kommer de nye store investeringer til at påvirke den videre udvikling af Aalborg?
Hans Henrik Henriksen, Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune.
09:00

Ejendomsmarkedet – væksten i boligmarkedet og fremtidig efterspørgsel

Der er stor efterspørgsel på både boligudlejningsejendomme og andre investeringsejendomme i Aalborg. Det betyder, at efterspørgslen breder sig til Vendsyssel. Panelet giver et bud på udviklingen i ejendomsmarkedet i 2018, på de vigtigste tendenser i transaktionsmarkedet i det kommende år og de øvrige trends i erhvervsejendomsmarkedet?
Claus Sondrup, Direktør Partner, Colliers International Danmark A/S Frank Vestergaard Andersen, Indehaver - Ejendomsmægler og Valuar, MDE, Thorkild Kristensen Tommy Kruse Fuglsang, Indehaver, erhvervsmægler & valuar MDE, Nybolig Erhverv Vendsyssel
09:40

Stigsborg Havnefront – fremdrift, investeringer og muligheder

Stigsborg Havnefront er et 55 ha stort område, som strækker sig fra Limfjordsbroen i vest til Limfjordstunnellen i øst. Området er på vej til at kunne udvikles og omdannes til et attraktivt bykvarter, hvor boliger, kontorerhverv og rekreation i grønne områder er i fokus. Det forventes at danne et udviklingsselskab, som skal stå for udviklingen fremadrettet i lighed med modellen andre steder i landets storbyer. Hvad er status, og hvad kommer der til at ske på Stigsborg Brygge i de kommende år?
Peder Baltzer, Stadsarkitekt, By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune
10:05

Kaffepause

10:35

Case

Først blev Aalborg forvandlet fra industriby til kulturby og nu rykker udviklingen videre fra havnefronten og til andre områder. Det gælder blandt andet en række udviklingsprojekter i Aalborg Vestby. Den gamle spritfabrik kan blive forvandlet til et nyt kulturtempel, der bygger videre på fortællingen om Aalborg som en storby med flere kulturelle tilbud og en stærk bosætning.
Martin Nielsen, Direktør, Lain Import ApS
11:00

Universitetsbyen - Aalborg

De sidste 10 år er antallet af studerende steget markant ved Aalborg universitet og der er investeret betydeligt i byggeri af ungdomsboliger og videregående uddannelsesinstitutioner. Nu kommer næste skridt, hvor Aalborg i højere grad skal blive i stand til holde på kandidaterne fra universitet, i dag må ca. halvdelen forlade byen og regionen få at finde arbejde. Hvilken fremtidig erhvervsstruktur skal vi have etableret for at få flere til at blive og starte virksomhed i Aalborg? Udnytter vi byens muligheder i denne i sammenhæng og hvad skal der til for at skabe en by, der er attraktivt at bosætte sig i og hvor iværksættere finder det stimulerende at udfolde sig?
Hans Jørgen Andersen, Institutleder, Aalborg Universitet
11:25

Boligbyggeri i Aalborg mod 2020

Flere investorer bygger boliger i Aalborg i øjeblikket. I alt er der flere 1000 boliger på vej. Hvilken type boliger kan give mening at bygge i det aalborgensiske marked, hvilke konkrete beboere er målgruppen, og hvad er gode boligprojekter i markedet lige nu?
Henrik Steen Sørensen, Regionsdirektør - Region nord, Kuben Management
11:45

Spørgsmål og debat

12:00

Frokost

12:45

Bustur til udvalgte projekter

FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 25 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 200 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i 23 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Hans Henrik Henriksen, Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune.

  Hans Henrik Henriksen, Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune.

  OM Hans Henrik Henriksen

  Hans Henrik Henriksen har siddet i Aalborg byråd siden kommunalreformen i 2006 og har været rådmand for By- og Landskabsforvaltningen siden 2014.

  Hans Henrik Henriksen er folkeskolelærer med Nibe skole som seneste udgangspunkt. Han har en alsidig baggrund udover lærergerningen og har arbejdet i rejsebranchen som guide og sælger for Tjæreborg Rejser og arbejdet med reklamefilm i 3 år i Los Angeles.

  Han er en aktiv foreningsperson og var blandt andet med til at starte Kino Nibe som foreningsbiograf i 1994 og i mange år formand for foreningen Kino Nibes Venner. Hans Henrik Henriksen er en stor fortaler for, at Aalborg skal investere i infrastruktur, byfornyelse, byudvikling, undervisning og kulturtilbud for fortsat at være en attraktiv bosætningsby.

 • Claus Sondrup, Direktør Partner, Colliers International Danmark A/S

  Claus Sondrup, Direktør Partner, Colliers International Danmark A/S

  OM Claus Sondrup

  Claus Sondrup har siden 2010 været direktør og partner i Colliers International Danmark A/S, hvor han har været siden 2002. Han kommer oprindeligt fra den finansielle sektor og har været souschef i Nørresundby Bank. I dag er han foruden at være statsaut. ejendomsmægler også valuar og har netop afsluttet en HD i finansiering. Claus Sondrup er foruden at være involveret i det lokale kontor også involveret i en del transaktioner, der vedrører andre steder i landet. Colliers International Group Inc er et af verdens førende erhvervsejendomsmægler- og rådgivningsfirmaer med over 16.300 medarbejdere fordelt på mere end 502 kontorer i 67 lande. Colliers International i Danmark, har kontorer i København, Aarhus, Odense, Vejle og Aalborg (ca. 100 ansatte).

 • Frank Vestergaard Andersen, Indehaver - Ejendomsmægler og Valuar, MDE, Thorkild Kristensen

  Frank Vestergaard Andersen, Indehaver - Ejendomsmægler og Valuar, MDE, Thorkild Kristensen

  OM Frank Vestergaard Andersen

  Frank Vestergaard Andersen har arbejdet med salg af boliger og ejendomme i Aalborg Kommune siden 1994. I 12 år har han været en del af mægler-teamet hos ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen. Frank har stort set altid boet i Aalborg eller Hasseris, og kender derfor de allerbedste steder i byen. Det kan være byens mange gode skoler, de bedste parker, museer eller løbestierne i skoven.

 • Tommy Kruse Fuglsang, Indehaver, erhvervsmægler & valuar MDE, Nybolig Erhverv Vendsyssel

  Tommy Kruse Fuglsang, Indehaver, erhvervsmægler & valuar MDE, Nybolig Erhverv Vendsyssel

  OM Tommy Kruse Fuglsang

  Tommy Kruse Fuglsang er indehaver af Nybolig Erhverv Vendsyssel og medejer af Nybolig Skagen, og han har været i branchen siden 2004, først som boligmægler og sidenhen som erhvervsmægler. Han er uddannet ejendomsmægler og valuar, og ud over mange års erfaring som ejendomsmægler og valuar har han en HD i finansiel rådgivning. Med base i Frederikshavn varetager Tommy Kruse Fuglsang vurderinger, udlejning og salg af investeringsejendomme, brugerejendomme samt ejendomsporteføljer i Vendsyssel. Med 24 forretninger på landsplan er Nybolig Erhverv den markedsledende erhvervsmæglerkæde i Danmark.

 • Peder Baltzer, Stadsarkitekt, By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune

  Peder Baltzer, Stadsarkitekt, By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune

  OM Peder Baltzer

 • Martin Nielsen, Direktør, Lain Import ApS

  Martin Nielsen, Direktør, Lain Import ApS

  OM Martin Nielsen

 • Hans Jørgen Andersen, Institutleder, Aalborg Universitet

  Hans Jørgen Andersen, Institutleder, Aalborg Universitet

  OM Hans Jørgen Andersen

  Hans Jørgen Andersen er institutleder for Arkitektur, Design og Medieteknologi ved Aalborg universitet.
  Instituttet har ca. 140 forskere og leverer forskning og undervisning til ca. 1500 studerende, indenfor arkitektur, urban design, industriel design og medieteknologi. I Aalborg er instituttet beliggende i universitetets bygning ved Aalborg havnefront.

 • Henrik Steen Sørensen, Regionsdirektør - Region nord, Kuben Management

  Henrik Steen Sørensen, Regionsdirektør - Region nord, Kuben Management

  OM Henrik Steen Sørensen

TILMELD Download / print program