OM KONFERENCEN

 

Aalborg formår at tiltrække internationale og lokale investorer og byder i øjeblikket på en lang række interessante udviklingsområder. Der er gang i boligmarkedet med stor efterspørgsel båret af befolkningstilvækst og nye stærke kvarterer udvikler sig i takt med offentlige og private investeringer.

På denne konference ser vi på den overordnede udvikling i Aalborg og går i dybden med en række konkrete udviklingsområder og tendenser, som kommer til at præge markedet i de kommende år. Flere investorer har etableret sig med investeringer i både bolig og erhverv i de senere år, og der er fortsat gode muligheder for at gøre fornuftige investeringer hvad enten det handler om core ejendomme eller udviklingsprojekter.

Estate Media holder konferencen Erhvervs- og boligmarkedet i Aalborg for 8. gang i samarbejde med Redmark, og det er en stor fornøjelse at kunne invitere til en konference om et marked, der boomer med projekter for milliarder og stor investor- og udviklerinteresse.

PROGRAM
08:00

Kaffe og registrering

08:30

Velkommen

Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media
08:35

Aalborg mod 2020 – nye retninger og udvikling

Aalborg har i løbet af de seneste år udviklet sig markant, og endnu flere udviklingsområder er nu på vej i spil ligesom flere spændende tiltag skal bygge ovenpå den kulturelle udvikling. Hvad bliver de vigtigste kommende skridt for Aalborgs overordnede udvikling? Hvordan kommer byens sammenhængskraft til at udfolde sig, og hvilke nye områder kommer i spil? Hvad sker der langs vækstaksen, og hvordan kommer de nye store investeringer til at påvirke den videre udvikling af Aalborg?
Peder Baltzer, Stadsarkitekt, By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune
09:10

Case

Først blev Aalborg forvandlet fra industriby til kulturby og nu rykker udviklingen videre fra havnefronten og til andre områder. Det gælder blandt andet en række udviklingsprojekter i Aalborg Vestby. Den gamle spritfabrik kan blive forvandlet til et nyt kulturtempel, der bygger videre på fortællingen om Aalborg som en storby med flere kulturelle tilbud og en stærk bosætning.
Martin Nielsen, Direktør, Lain Import ApS
09:35

Ejendomsmarkedet – væksten i boligmarkedet og fremtidig efterspørgsel

Der er stor efterspørgsel på både boligudlejningsejendomme og andre investeringsejendomme i Aalborg. Det betyder, at efterspørgslen breder sig til Vendsyssel. Panelet giver et bud på udviklingen i ejendomsmarkedet i 2018, på de vigtigste tendenser i transaktionsmarkedet i det kommende år og de øvrige trends i erhvervsejendomsmarkedet?
Claus Sondrup, Direktør Partner, Colliers International Danmark A/S Frank Vestergaard Andersen, Indehaver - Ejendomsmægler og Valuar, MDE, Thorkild Kristensen Tommy Kruse Fuglsang, Indehaver, erhvervsmægler & valuar MDE, Nybolig Erhverv Vendsyssel
10:15

Spørgsmål og debat

10:30

Kaffepause

11:00

Universitetsbyen - Aalborg

De sidste 10 år er antallet af studerende steget markant ved Aalborg universitet og der er investeret betydeligt i byggeri af ungdomsboliger og videregående uddannelsesinstitutioner. Nu kommer næste skridt, hvor Aalborg i højere grad skal blive i stand til holde på kandidaterne fra universitet, i dag må ca. halvdelen forlade byen og regionen for at finde arbejde. Hvilken fremtidig erhvervsstruktur skal vi have etableret for at få flere til at blive og starte virksomhed i Aalborg? Udnytter vi byens muligheder i denne i sammenhæng og hvad skal der til for at skabe en by, der er attraktivt at bosætte sig i og hvor iværksættere finder det stimulerende at udfolde sig?
Hans Jørgen Andersen, Institutleder, Aalborg Universitet
11:25

Boligbyggeri i Aalborg mod 2020

Flere investorer bygger boliger i Aalborg i øjeblikket. I alt er der flere end 1000 boliger på vej. Hvilken type boliger kan give mening at bygge i det aalborgensiske marked, hvilke konkrete beboere er målgruppen, og hvad er gode boligprojekter i markedet lige nu?
Henrik Steen Sørensen, Regionsdirektør - Region nord, Kuben Management
11:45

Spørgsmål og debat

12:00

Frokost

12:30

Bustur og rundvisning i Stigsborg Brygge området

v/Kurt Bennetsen, Projektkoordinator, Aalborg Kommune
FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 30 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 300 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i mere end 25 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Peder Baltzer, Stadsarkitekt, By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune

  Peder Baltzer, Stadsarkitekt, By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune

  OM Peder Baltzer

  Peder Baltzer Nielsen har været stadsarkitekt i Aalborg Kommune siden 2010 og har dermed taget rejsen med, mens byen har forvandlet havnefront og centrum til en levende og dynamisk kultur- og oplevelsesby. Nu står han i spidsen for udvikling af nye byområder. Peder Baltzer Nielsen er uddannet byplanarkitekt fra Arkitektskolen i København. Han var i 17 år i Hirtshals Kommune først som planchef og senere som vicekommunaldirektør. I 1997 tog han springet til hovedstaden og var fra 1997 til 2007 kontorchef i Miljøministeriet. Efter 3 år i RealDania Arealudvikling A/S, vendte han i 2010 tilbage til det nordjyske, hvor han i dag har ansvar for den strategiske udvikling af Aalborg Kommunes byer og landskab, hvor kerneopgaverne er regionale og nationale byudviklingsplaner, planstrategier, kommuneplan, byomdannelse, lokalplaner, VVM og Miljøvurderinger, erhvervsservice og byggesager knyttet til byplanlægning.


 • Martin Nielsen, Direktør, Lain Import ApS

  Martin Nielsen, Direktør, Lain Import ApS

  OM Martin Nielsen

  Artcenter for international topkunst samt mikrospritdestilleri, chokolade-oplevelsescenter, torvehal, tophotel plus Aalborg Teater m.m.m. Bjarke Ingels, BIG, har afleveret et hidtil hemmeligholdt skitseprojekt for Cloud City i Aalborgs gamle kæmpestore spritfabrik og politikerne bakker op. Den ene initiativtager fortæller her om visionen, der skal trække 800.000 ekstra turister til Aalborg. Den ene af de to initiativtager, den kunstelskende aalborgensiske forretningsmand, Martin Ole Nielsen, der i dagligdagen arbejder med import af modetøj i regi af firmaet Martin Nielsen Holding, står bag ideen.

 • Claus Sondrup, Direktør Partner, Colliers International Danmark A/S

  Claus Sondrup, Direktør Partner, Colliers International Danmark A/S

  OM Claus Sondrup

  Claus Sondrup har siden 2010 været direktør og partner i Colliers International Danmark A/S, hvor han har været siden 2002. Han kommer oprindeligt fra den finansielle sektor og har været souschef i Nørresundby Bank. I dag er han foruden at være statsaut. ejendomsmægler også valuar og har desuden en HD i finansiering. Claus Sondrup er foruden at være involveret i det lokale kontor også involveret i en del transaktioner, der vedrører andre steder i landet. Colliers International Group Inc er et af verdens førende erhvervsejendomsmægler- og rådgivningsfirmaer med cirka 15.000 medarbejdere fordelt på mere end 502 kontorer i 68 lande. Colliers International i Danmark har kontorer i København, Aarhus, Odense, Vejle og Aalborg (ca. 100 ansatte).

 • Frank Vestergaard Andersen, Indehaver - Ejendomsmægler og Valuar, MDE, Thorkild Kristensen

  Frank Vestergaard Andersen, Indehaver - Ejendomsmægler og Valuar, MDE, Thorkild Kristensen

  OM Frank Vestergaard Andersen

  Frank Vestergaard Andersen har arbejdet med salg af boliger og ejendomme i Aalborg Kommune siden 1994. I 12 år har han været en del af mægler-teamet hos ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen. Frank har stort set altid boet i Aalborg eller Hasseris, og kender derfor de allerbedste steder i byen. Det kan være byens mange gode skoler, de bedste parker, museer eller løbestierne i skoven.

 • Tommy Kruse Fuglsang, Indehaver, erhvervsmægler & valuar MDE, Nybolig Erhverv Vendsyssel

  Tommy Kruse Fuglsang, Indehaver, erhvervsmægler & valuar MDE, Nybolig Erhverv Vendsyssel

  OM Tommy Kruse Fuglsang

  Tommy Kruse Fuglsang er indehaver af Nybolig Erhverv Vendsyssel og medejer af Nybolig Skagen, og han har været i branchen siden 2004, først som boligmægler og siden som erhvervsmægler. Han er uddannet ejendomsmægler og valuar, og ud over mange års erfaring som ejendomsmægler og valuar, har han en HD i finansiel rådgivning. Med base i Frederikshavn varetager Tommy Kruse Fuglsang vurderinger, udlejning og salg af investeringsejendomme, brugerejendomme samt ejendomsporteføljer i Vendsyssel.

 • Hans Jørgen Andersen, Institutleder, Aalborg Universitet

  Hans Jørgen Andersen, Institutleder, Aalborg Universitet

  OM Hans Jørgen Andersen

  Hans Jørgen Andersen er institutleder for Arkitektur, Design og Medieteknologi ved Aalborg universitet.
  Instituttet har cirka 140 forskere og leverer forskning og undervisning til cirka 1500 studerende, indenfor arkitektur, urban design, industriel design og medieteknologi. I Aalborg er instituttet beliggende i universitetets bygning ved Aalborg havnefront. Hans Jørgen Andersen har en PhD fra Aalborg Universitet.

 • Henrik Steen Sørensen, Regionsdirektør - Region nord, Kuben Management

  Henrik Steen Sørensen, Regionsdirektør - Region nord, Kuben Management

  OM Henrik Steen Sørensen

  Henrik Sørensen er regionsdirektør i Kuben Management for Nord med hovedkontor i Aalborg. Kuben Management har cirka 140 medarbejdere og er et datterselskab i NRGi’s rådgivningsdivision med afdelinger i Aarhus, København, Kolding og Aalborg. NRGi er et forbrugerejet selskab med fokus på at fremme smart byudvikling gennem ydelser indenfor infrastruktur, rådgivning, installation og produktsalg.

Download / print program