OM KONFERENCEN

 

Efterspørgslen på ungdoms- og studieboliger er stor over hele Danmark. Der er allerede bygget flere tusind boliger de seneste år, og endnu flere er på vej. Men manglen på studieboliger er ikke kun et hovedstadsfænomen, og på landsplan manglede der ifølge Dansk Byggeri akut godt 22.000 studieboliger til de 65.165 nye studerende, der skulle starte på deres drømmestudie i sommer, og derfor finde studiebolig i resten af Danmark. 

Samtidig udvides opfattelsen af studieboliger og de mere traditionelle projekter bliver suppleret af midlertidige boligprojekter og bofællesskaber.

På denne konference giver vi en række konkrete eksempler på, hvordan udviklingen af ungdomsboliger foregår i øjeblikket, og hvilke projekter, der kan være et bud på fremtidens løsninger. Vi kommer med bud på, hvilke løsninger der er mest interessant for investorer og bygherrer, hvis boligerne samtidig skal efterkomme de unges behov i fremtiden. Og vi ser på mulighederne for midlertidige boliger og alternative modeller for opførsel af studieboliger.

PROGRAM
09:00

Kaffe og registrering

09:30

Velkomst

09:35

Behovet for ungdomsboliger og udbygningen i de kommende år

Ifølge Dansk Byggeris beregninger er der akut behov for studieboliger i størrelsesordenen 22.000 boliger. Hvor mangler der studieboliger og hvordan forventes byggeriet af dem at udvikle sig med de projekter, der er på vej? Med den nye planlov kan der opstilles midlertidige studieboliger i op til ti år i perspektivområder. Den mulighed vil fx blive benyttet på Refshaleøen i København i slutningen af 2018, hvor der forventes at blive opstillet 800 midlertidige studieboliger. Selvom det er et skridt i den rigtige retning, var der stadig akut mangel på 8.500 boliger i København. Hvordan kommer udbuddet til at udvikle sig?
Jacob Hangaard, Konsulent, Dansk Byggeri
10:00

Efterspørgslen i København

Hvor mange studieboliger kan der fortsat bygges i København? Hvordan er status på udviklingen og udbuddet af studieboliger i forhold til de midlertidige boliger, og hvad kommer de til at betyde for den fremtidige efterspørgsel og udbud? Hvilke krav vil der blive stillet til studieboliger fremadrettet i Københavns Kommune.
Kenneth Horst Hansen, Planchef, Københavns Kommune
10:25

Den gode ungdomsbolig

Det voksende byggeri er præget af flere tendenser. Der er både efterspørgsel på mindre boliger med eget køkken og bad, men også på øgede fællesskaber, midlertidighed og design. Hvad er en god ungdomsbolig, og hvordan bygges den optimalt i forhold til både de unge, investor og en fleksibilitet, der opfylder fremtidige krav såvel i blivende som i midlertidigt byggeri.
David Zahle, Partner, BIG
10:50

Studie- og ungdomsboliger som investering

Studieboliger er et blevet et attraktivt investeringsmål. Overblik og indsigt i markedet for studieboliger i Danmark.
Dragana Marina, Analysechef, CBRE A/S
11:10

Spørgsmål og debat

11:20

Kaffepause

11:50

Studieboliger i forladte ejendomme

Hvad nu hvis man kan bo i en tidligere kantine, et trykkeri eller et nedslidt kontor. Hollandske Camelot har specialiseret sig i netop det og er i fuld gang med at forsøge at få rammerne på plads i Danmark til at introducere konceptet her. (Indlægges holdes på engelsk).
Bob de Vilder, Business Development Director, Camelot Europe
12:15

Ungdomsboliger i Danmarks største studieby

Aarhus har igennem adskillige år manglet ungdoms- og studieboliger, som Danmarks største studieby i forhold til antal indbyggere. Men flere projekter er på blevet færdiggjort over hele byen de seneste år, og nye skyder op. Hvad er et godt studieboligprojekt i Aarhus, og hvor mange flere er der brug for? Matcher de kommende projekter efterspørgslen?
12:35

Case: Det gode ungdomsboligprojekt – for beboerne og investorerne

Efterspørgslen på studieboligprojekter har fået flere projektudviklere til at gå ind i markedet for boliger til unge. Hvornår er et projekt egnet til investering, og hvilke faktorer kendetegner det gode projekt. Hvad er de vigtigste potentialer og udfordringer, og hvordan er markedsperspektiverne i de kommende år?
Lasse Rangstrup, Ejer og direktør, 2Rangstrup Holding ApS
12:55

Spørgsmål og debat

13:00

Frokost

FOREDRAGSHOLDERE
 • Jacob Hangaard, Konsulent, Dansk Byggeri

  Jacob Hangaard, Konsulent, Dansk Byggeri

  OM Jacob Hangaard

 • Kenneth Horst Hansen, Planchef, Københavns Kommune

  Kenneth Horst Hansen, Planchef, Københavns Kommune

  OM Kenneth Horst Hansen

  Kenneth Horst Hansen er planchef i Københavns Kommune. Han er dermed ansvarlig for det center, hvor rammerne bliver fastlagt for en balanceret fysisk udvikling af København og byens aktiver. Desuden er centeret ansvarlig for kommuneplan, kommuneplantillæg, de nye byområder herunder Ørestad, Sydhavnen, Carlsberg og Nordhavn, boligpolitik og plandelen af erhvervspolitikken herunder for detailhandlen i København. Kenneth Horst Hansen har blandt andet været konsulent i Rambøll og er uddannet kandidat i geografi.

 • David Zahle, Partner, BIG

  David Zahle, Partner, BIG

  OM David Zahle

  David Zahle er partner og ansvarlig for mange af BIGs projekter fra idéudvikling til færdigt byggeri. Han har stor erfaring fra alle byggeriets faser og arbejder struktureret, med fokus på ledelse og på at skabe resultater gennem teamwork. Davids seneste færdigbyggede projekt er Museet for Søfart. David har ansvaret for en lang række af BIGs projekter bl.a. det prisvindende Amager Resourcecenter, Pandahus, Kistefos Museum, Kaktus Tårnene, Berlin Tårn, Cloud City i Aalborg, Västerås Rejsecenter.

 • Dragana Marina, Analysechef, CBRE A/S

  Dragana Marina, Analysechef, CBRE A/S

  OM Dragana Marina

  Dragana Marina er analysechef (Head of Research) hos CBRE A/S. CBRE Research består af et globalt fællesskab af fremtrædende analytikere, der leverer ejendomsmarkedsundersøgelser, økonomiske prognoser, corporate – og offentlige strategier til investorer og lejere over hele kloden. I Danmark har vi vores egen analyseafdeling, der giver os et indgående kendskab til det danske ejendomsmarked – viden vi deler med kunderne, medierne og resten af det globale CBRE-netværk. Dragana har arbejdet i CBRE i over 10 år nu – først i CBRE Serbien og fra 2010 i CBRE Danmark. Hun har en master i International Economic Relations fra Albert-Ludwigs-Universität Freiburg, Tyskland og læser p.t. en MBA på Durham University Business School, UK

 • Bob de Vilder, Business Development Director, Camelot Europe

  Bob de Vilder, Business Development Director, Camelot Europe

  OM Bob de Vilder

  Bob de Vilder is co-founder (1993) and business development director Camelot Europe since 2001. Camelot’s goal is to be the leading vacant property operator in Europe. The innovative vacant property concepts, creating affordable rooms and workspaces in unused properties, were developed in Amsterdam in the nineties. Many properties were vacant, whilst the city was facing a shortage of affordable housing for key-workers, starters and students. In 2001 Camelot decided to adopt an international growth strategy, introducing the innovative Dutch Protection by Occupation concept using property guardians, to the rest of Europe. Presenting temporary occupation solutions that help owners to reduce vacancy risks and costs, created over 100.000 temporary rooms in over 1.000 cities since. Today Camelot manages over 10.000 projects from 16 offices in 7 countries. We love to introduce our concepts to Danmark too.

 • Lasse Rangstrup, Ejer og direktør, 2Rangstrup Holding ApS

  Lasse Rangstrup, Ejer og direktør, 2Rangstrup Holding ApS

  OM Lasse Rangstrup

TILMELD Download / print program