OM KONFERENCEN

 

Efterspørgslen på ungdoms- og studieboliger er stor over hele Danmark. Der er allerede bygget flere tusind boliger de seneste år, og endnu flere er på vej. Men manglen på studieboliger er ikke kun et hovedstadsfænomen, og på landsplan manglede der ifølge Dansk Byggeri akut godt 22.000 studieboliger til de 65.165 nye studerende, der skulle starte på deres drømmestudie i sommer, og derfor finde studiebolig i resten af Danmark. 

Samtidig udvides opfattelsen af studieboliger og de mere traditionelle projekter bliver suppleret af midlertidige boligprojekter og bofællesskaber.

På denne konference giver vi en række konkrete eksempler på, hvordan udviklingen af ungdomsboliger foregår i øjeblikket, og hvilke projekter, der kan være et bud på fremtidens løsninger. Vi kommer med bud på, hvilke løsninger der er mest interessant for investorer og bygherrer, hvis boligerne samtidig skal efterkomme de unges behov i fremtiden. Og vi ser på mulighederne for midlertidige boliger og alternative modeller for opførsel af studieboliger.

PROGRAM
09:00

Kaffe og registrering

09:30

Velkomst

09:35

Behovet for ungdomsboliger og udbygningen i de kommende år

Ifølge Dansk Byggeris beregninger er der akut behov for studieboliger i størrelsesordenen 22.000 boliger. Hvor mangler der studieboliger, og hvordan forventes byggeriet af dem at udvikle sig med de projekter, der er på vej? Med den nye planlov kan der opstilles midlertidige studieboliger i op til ti år i perspektivområder. Selvom det er et skridt i den rigtige retning, var der stadig akut mangel på 8.500 boliger i København. Hvordan kommer udbuddet til at udvikle sig?
Andreas Fernstrøm, Analysechef, Dansk Byggeri
09:55

Efterspørgslen på studieboliger i København

Hvor mange studieboliger kan der fortsat bygges i København? Hvordan er status på udviklingen og udbuddet af studieboliger i forhold til de midlertidige boliger, og hvad kommer det til at betyde for den fremtidige efterspørgsel og udbud? Hvilke krav vil der blive stillet til studieboliger fremadrettet i Københavns Kommune.
Kenneth Horst Hansen, planchef, Københavns kommune
10:20

Efterspørgslen på studieboliger udenfor København

Efterspørgslen på studieboliger er høj i de største byer med landsdækkende uddannelsesinstitutioneri Danmark. Men der er også mangel på velegnede boliger til unge i flere provinsbyer. Hvad kan efterspørgslen bære, og hvornår kan det betale sig at opføre studieboliger i mindre byer?
Benny Møller, Adm. direktør, Mobilhouse A/S
10:40

Studie- og ungdomsboliger som investering

Studieboliger er i takt med boligmarkedets fremgang blevet et attraktivt investeringsmål. Overblik og indsigt i markedet for studieboliger i Danmark og internationalt.
Dragana Marina, Analysechef, CBRE A/S
11:00

Spørgsmål og debat

11:10

Kaffepause

11:40

Den gode ungdomsbolig

Det voksende byggeri er præget af flere tendenser. Der er både efterspørgsel på mindre boliger med eget køkken og bad, men også på øgede fællesskaber, midlertidighed og design. Hvad er en god ungdomsbolig, og hvordan bygges den optimalt i forhold til både de unge, investor og en fleksibilitet, der opfylder fremtidige krav såvel i blivende som i midlertidigt byggeri.
David Zahle, Partner, BIG
12:10

Case: Det gode ungdomsboligprojekt – for beboerne og investorerne

Efterspørgslen på studieboligprojekter har fået flere projektudviklere til at gå ind i markedet for boliger til unge. Hvornår er et projekt egnet til investering, og hvilke faktorer kendetegner det gode projekt. Hvad er de vigtigste potentialer og udfordringer, og hvordan er markedsperspektiverne i de kommende år?
Lasse Rangstrup, Ejer og direktør, 2Rangstrup Holding ApS
12:30

Studieboliger i forladte ejendomme

Hvad nu hvis man kan bo i en tidligere kantine, et trykkeri eller et nedslidt kontor. Hollandske Camelot har specialiseret sig i netop det og er i fuld gang med at forsøge at få rammerne på plads i Danmark til at introducere konceptet her. (Indlægget holdes på engelsk).
Bob de Vilder, Business Development Director, Camelot Europe
12:55

Spørgsmål og debat

13:00

Frokost

FOREDRAGSHOLDERE
 • Andreas Fernstrøm, Analysechef, Dansk Byggeri

  Andreas Fernstrøm, Analysechef, Dansk Byggeri

  OM Andreas Fernstrøm

  Andreas Fernstrøm er analysechef i Dansk Byggeri. Dansk Byggeri har knap 6.000 medlemmer, der primært er udførende virksomheder eller byggematerialeproducenter. Dansk Byggeri arbejder for, at forbedre de strukturelle forhold, som medlemmerne møder og analyseafdelingens rolle er derfor at udarbejde analyser, som enten beskriver den verden, som medlemmerne møder, som vores konjunkturanalyse eller analyser, som kan understøtte det erhvervspolitiske arbejde. Andreas Fernstrøm har arbejdet i Dansk Byggeri i knap ti år, og er uddannet økonom fra Københavns Universitet.

 • Kenneth Horst Hansen, planchef, Københavns kommune

  Kenneth Horst Hansen, planchef, Københavns kommune

  OM Kenneth Horst Hansen

  Kenneth Horst Hansen er planchef i Københavns kommune. Han er dermed ansvarlig for det center, hvor rammerne bliver fastlagt for en balanceret fysisk udvikling af København og byens aktiver. Desuden er centeret ansvarlig for kommuneplan, kommuneplantillæg, de nye byområder herunder Ørestad, Sydhavnen, Carlsberg og Nordhavn, boligpolitik og plandelen af erhvervspolitikken herunder for detailhandlen i København. Kenneth Horst Hansen har blandt andet været konsulent i Rambøll og er uddannet kandidat i geografi inden han kom til Københavns Kommune.

 • Benny Møller, Adm. direktør, Mobilhouse A/S

  Benny Møller, Adm. direktør, Mobilhouse A/S

  OM Benny Møller

  Benny Møller er adm. direktør i Mobilhouse A/S siden feb. 2017. Han har blandt andet stået i spidsen for udviklingen af Mobilhouses studieboligkoncepter. Benny Møller er oprindelig uddannet snedker og har en årelang indsigt og erfaring i træ og byggebranchen gennem 24 år som adm. direktør i blandt andet Moland Byggevarer, Trip Trap Woodcare, Tvis/Modulia A/S, Palsgaard Træ A/S og Bodilsen Component A/S. Mobilhouse A/S blev etableret i 1951 og har derfor gennem mange år specialiseret sig i modulbyggeri. Mobilhouse var de første i Danmark, der satte midlertidige studieboliger op. Indtil videre har virksomheden sørget for gode hjem til studerende i midlertidigt byggeri i Kalundborg og Viborg og flere projekter i større byer er på vej.

 • Dragana Marina, Analysechef, CBRE A/S

  Dragana Marina, Analysechef, CBRE A/S

  OM Dragana Marina

  Dragana Marina er analysechef (Head of Research) hos CBRE A/S. CBRE Research består af et globalt fællesskab af fremtrædende analytikere, der leverer ejendomsmarkedsundersøgelser, økonomiske prognoser, corporate – og offentlige strategier til investorer og lejere over hele kloden. Det netværk er Dragana Marina en del af. Dragana har arbejdet i CBRE i over 10 år nu – først i CBRE Serbien og fra 2010 i CBRE Danmark. Hun har en master i International Economic Relations fra Albert-Ludwigs-Universität Freiburg, Tyskland og læser p.t. en MBA på Durham University Business School, UK.

 • David Zahle, Partner, BIG

  David Zahle, Partner, BIG

  OM David Zahle

  David Zahle er partner og ansvarlig for mange af BIGs projekter fra idéudvikling til færdigt byggeri. David Zahle har ansvaret for en lang række af BIGs projekter blandt andet det prisvindende Amager Ressourcecenter, Pandahuset i Zoo, Kistefos Museum, Kaktus Tårnene, Berlin Tårn, Cloud City i Aalborg og Västerås Rejsecenter. BIG er involveret i udvikling af ungdomsboliger flere forskellige steder i øjeblikket herunder det enestående Urban Rigger projekt i København. David Zahle er uddannet fra Kunstakademiets arkitektskole i 2003 og var i Plot før han fulgte med Bjarke Ingels til BIG. Han er desuden næstformand i Danske Arks udvalg for forretningsudvikling.

 • Lasse Rangstrup, Ejer og direktør, 2Rangstrup Holding ApS

  Lasse Rangstrup, Ejer og direktør, 2Rangstrup Holding ApS

  OM Lasse Rangstrup

  Lasse Rangstrup er uddannet cand.merc og er selvstændig projektudvikler og producent af fleksible "lego-klodser", som han selv kalder det. I alt har han bygget for 500 millioner kr. boliger og har yderligere boliger for 600 millioner kr. i pipelinen, hvoraf projekter for 200 millioner kr. er ungdomsboliger. Han har fokus på arkitektur og forsøger at være med til at udvikle produktet og skabe øget værdi ved at optimere selve byggeprocessen.

 • Bob de Vilder, Business Development Director, Camelot Europe

  Bob de Vilder, Business Development Director, Camelot Europe

  OM Bob de Vilder

  Bob de Vilder er medstifter og forretningsudvikler i Camelot, der blev stiftet i Holland i 1993 og begyndte en international rejse i 2001. Camelot mål er at blive den ledende operatør af tomme ejendomme i Europa. Konceptet består i at fylde ellers tomme ejendomme med boliger til især unge og studerende, der dermed samtidig sørger for at skabe livi ejendommen og forhindre forfald og hærværk. Camelot administrerer i dag mere end 10.000 udlejninger fra 16 kontorer i 7 lande og er netop nu ved at afsøge markedet i forhold til at starte op i Danmark.

Download / print program