OM KONFERENCEN

 

Den 10. april blænder Estate Media for 8. gang op for den årlige finansieringskonference, som rundede 100 deltagere i 2017.

Konferencen Finansiering af ejendomme retter blikket mod finansieringsmarkedet og med udgangspunkt i pengestrømmene i ejendomsmarkedet ser vi på udviklingen i ejendomsbranchen og mulighederne for at finansiere såvel køb som udvikling i de kommende år.

Vi går tæt på de traditionelle finansieringskanaler såvel som ser på nogle af de helt nye muligheder, trends og tendenser og på, hvordan man bedst strukturerer sin finansiering som ejendomsinvestor og som udbyder i et marked med stor kapitalrigelighed, men også med restriktioner og store potentielle forandringer under opsejling.

Indlægsholderne vil give et overblik over mulighederne i finansieringsmarkedet sammen med konkrete bud på, hvordan markedet forventes at udvikle sig og hvem der kommer til at lægge kapital til de kommende års ejendomsinvesteringer og projekter.


 


 

PROGRAM
09:00

Registrering og kaffe

09:30

Velkommen

Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media
09:35

Økonomisk og finansielt overblik

De økonomiske nøgletal ser lovende ud. Opsvinget har fået fart, forbrugerne tør igen bruge penge og der er udsigt til, at opsvinget vil fortsætte med at brede sig ud i flere afkroge af landet. Både eksport, privatforbrug og investeringer kommer til at drive fremgangen. Hvad kommer det til at betyde for økonomien i de kommende år, og ikke mindst hvad kommer det til at betyde for pengestrømmene i Danmark og dermed i og til ejendomsbranchen?
Tore Stramer, Cheføkonom, Nykredit
10:00

Begrænsninger i fremtidige udlån

På trods af kapitalrigelighed er banker og realkreditinstitutters udlånsmuligheder belagt med en lang række restriktioner, og reguleringer ser ikke ud til at blive færre. Hvad kan og må de traditionelle finansieringskanaler egentlig i de kommende år, og hvad er de nyeste krav når det gælder udlån til ejendomsbranchen?
10:20

Investeringsmarkedet og strukturering af kapital

Stadig flere kapitalpartnere mødes direkte med udviklere og investorer udenom de traditionelle finansieringskanaler. Hvad er kravene til en investering, hvis den skal vække appetit hos de institutionelle investorer og fonde, og i hvor høj grad kan markedet forvente, at kapitalstillelsen fortsætter? Hvilken rolle får kapitalstillelse til ejendomme i forhold til andre aktivgrupper fremadrettet?
10:40

Strukturering af finansiering i ejendomsbranchen

Hvordan strukturerer man bedst sin finansiering, når det gælder de enkelte ejendomstyper, lånetyper og leverandører? Hvad giver mest mening for den enkelte investor og hvad kendetegner den optimale finansiering i 2018?
Peter Lilja, Direktør, Heimdal Nordic
11:00

Spørgsmål og debat

11:15

Kaffepause og netværk

11:45

Finansiering af investeringer i ejendomme for private investorer

Flere nye kapitalforvaltere stormer frem i markedet og har skabt gode investeringer til private investorer. Hvad kendetegner de nye kapitalforvaltere, og hvordan fungerer ejendomsinvesteringerne i sammenhæng med de øvrige aktivgrupper?
12:05

Fintech generelt og effekterne af Blockchain og andre teknologier

Mens vi stadig taler om realkreditlån, bidragssatser og tinglysning, så er nye teknologier på vej, der kan ændre den måde vi finansierer og dokumenterer hele vores kapitalfremskaffelse på. Hvad er det for instrumenter, og hvad kan de betyde for finansieringen af ejendomme fremadrettet?
Rasmus Mandøe Jensen, Advokat, partner, Plesner
12:30

Debat – hvad bliver bankernes fremtidige rolle og hvad kan de tilbyde?

Med afsæt i dagens oplæg giver årets ejendomsfinansieringsbattle et bud på, hvad der kan forventes af finansieringsmarkedet i de kommende kvartaler. Hvad bliver banker og realkreditinstitutters rolle, hvordan udvikler renter og bidrag sig, og hvad skal der til for at være en god kunde med fordelagtig finansiering? Det og meget andet bliver der mulighed for at få svar på i årets finansieringsdebat med Danmarks vigtigste etablerede kreditgivere.
Jakob Wind Hansen, Underdirektør, Nykredit Jan Andreasen, Erhvervskundedirektør, Nordea Kim Thomsen, Forretningsdirektør, BRF Kredit
13:00

Frokost og netværk

FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, Chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 25 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 200 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i 23 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Tore Stramer, Cheføkonom, Nykredit

  Tore Stramer, Cheføkonom, Nykredit

  OM Tore Stramer

  Tore Stramer er chefanalytiker i Nykredit Markets og uddannet økonom (cand.polit.). Han har arbejdet i den finansielle sektor siden 2007, hvor han dækker dansk og global økonomi. Tore Stramer er en af de mest brugte økonomiske eksperter i det danske mediebillede. Han kom til Nykredit i 2011 fra Danske Bank, hvor han tidligere har været seniorøkonom.

 • Peter Lilja, Direktør, Heimdal Nordic

  Peter Lilja, Direktør, Heimdal Nordic

  OM Peter Lilja

 • Rasmus Mandøe Jensen, Advokat, partner, Plesner

  Rasmus Mandøe Jensen, Advokat, partner, Plesner

  OM Rasmus Mandøe Jensen

  Rasmus Mandøe Jensen er advokat og partner i Plesner, hvor han har arbejdet inden for bank og finans siden 2006. Han beskæftiger sig i dag med alle former for finansiering, og står derudover i spidsen for Plesners fintech-specialeområde, der rådgiver både startups og etablerede virksomheder og finansielle institutioner om fintech, herunder blockchain og smart contracts.

 • Jakob Wind Hansen, Underdirektør, Nykredit

  Jakob Wind Hansen, Underdirektør, Nykredit

  OM Jakob Wind Hansen

  Jakob Wind Hansen har ansvaret for storkunder i øst i Nykredit. Han er oprindelig uddannet landbrugsøkonom, men skiftede hurtigt til bankvejen og har siden suppleret med en HD i finansiering. Jakob Wind Hansen har på sin vej til Nykredit været i FIH, Realkredit Danmark og senest som CEO i det daværende Dansk Pantebrevsbørs, inden han i 2009 kom til Nykredit.

 • Jan Andreasen, Erhvervskundedirektør, Nordea

  Jan Andreasen, Erhvervskundedirektør, Nordea

  OM Jan Andreasen

  Jan Andreasen har i Nordea Bank ansvaret for et team af rådgivere, der betjener nogle af de største danske og udenlandske ejendomskunder samt almene boligselskaber på Sjælland og Fyn. Han er oprindelig bankuddannet, men skiftede i starten af 90'erne til Realkredit Danmark indtil 2004, hvor han blev hentet til Nordea Kredit med henblik på etablering af et team, der fra start skulle rådgive nogle af Nordea Bank Danmarks største industri-, produktion-, energi- og ejendomskunder, for i 2015, at blive tilbudt jobbet som leder af Nordeas ejendomsteam i København.

 • Kim Thomsen, Forretningsdirektør, BRF Kredit

  Kim Thomsen, Forretningsdirektør, BRF Kredit

  OM Kim Thomsen

  Kim Thomsen har siden 2006 været forretningsdirektør i BRF Kredit med ansvar for erhverv og alment byggeri. Kim er uddannet ejendomsmægler og valuar og har en HD i finansiering. Kim har arbejdet med realkredit siden 1981 og har været i BRF siden 1990.

TILMELD Download / print program