OM KONFERENCEN

 

Den nye planlov har skabt en lang række af muligheder, men hvordan bruger man dem, så de skaber værdi på den lange bane?


På dette seminar sætter vi fokus på den nye planlov som løftestang til at lykkes med detailhandelsstrategien.


For en ting er naturligvis, hvad planloven giver af muligheder, en helt anden ting er, hvad man rent faktisk skal gøre for at få succes med detailhandlen og skabe levende bymidter, handelsstrøg eller blot få lejere til sine erhvervs- og detailstueetager på en måde, der skaber værdi både for ejendomsejeren og bymiljøet.


På seminariet er der fokus på den juridiske ramme for detailhandlen (butiksstørrelser og -beliggenhed m.v.), men også hvad det er, mennesker efterspørger, når det handler om at udvikle detailhandel og bymidter.

Mål med seminaret
Seminaret giver indsigt i planlovens regler om detailhandel og input til, hvordan man skaber en holistisk og bæredygtig (bæredygtig i bred forstand) strategi for udvikling af detailhandel (bymidter, bydelscentre, og eksterne handelsområder).

Målgruppe
Seminaret henvender sig til alle, der beskæftiger sig med planlægning og gennemførelse af detailhandelsprojekter; kommuner, udviklere, arkitekter osv.

PROGRAM
09:00

Kaffe og registrering

09:30

Velkommen

Ved Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media
09:35

Den nye planlov

- ændringer i planloven. Overblik over de vigtigste nye elementer, og hvordan de sættes i spil. Gennemgang og muligheder.
Alexander Troeltzsch Larsen, advokat & partner, Gorrissen Federspiel
10:10

Planloven og opførsel af butikker og butiksstørrelser

Muligheder for omdannelse og tilførsel af nye butiksarealer. Størrelser og de afgørende elementer for, hvad der kan lade sig gøre hvor.
10:45

Kaffepause

11:15

Hvilke detailhandelsformater skal man kunne tilbyde?

Hvordan skaber man en detailhandelsdestination. Skal man planlægge eksterne handelsområder, skal man lave gågader, eller skal bilerne have lov til at komme helt ind i centrum? Hvornår skal man bygge et shoppingcenter og kan man det? En praktisk overbygning på morgenens juridiske gennemgang.
Kathrine Heiberg, Partner, Reteam group
11:35

Den menneskelige faktor - krav til detailhandelsformater og udviklingen af food & beverage

Definition af butikker kontra restauranter og service. Eksempler på hvordan fordelingen ser ud allerede i dag i forskellige typer af destinationer (store byer, små byer, boligområder, gågader mm.).
11:55

Case: Gågaden i Hvalsø

Hvalsø er en by som alle andre med et fragmenteret ejerbillede af ejendomsejere, der tilsammen ejer byens centrum. Men nu har Hvalsø besluttet at tage skeen i den anden hånd. Byen har besluttet at bygge en gågade til de 30.000 indbyggere i kommunen, hvoraf 4.000 indbyggere bor i Hvalsø. Hvorfor? Fordi hovedgaden har været en detailhandelsdestination, men ikke længere levede op til indbyggernes krav og ønsker og de fleste butikker blev konverteret til boliger. Til gengæld skifter tiderne, og folk vil igen handle lokalt. Derfor stod den nye gågade klar i september med 2000 kvm. butikker i fase 1 og yderligere 2000 kvm. i fase 2. Kom med bag gardinerne og hør, hvordan det egentlig kunne lade sig gøre - og ikke mindst, hvordan resultatet kan overføres til andre byer og destinationer.
12:25

Detailhandel, by- og projektudvikling i Ørestad City

Ørestad City har været en central del af Ørestads udvikling lige siden starten. Hoveddetaildestinationen Fields blev indviet allerede i 2004, men lukker sig mod bysamfundet. Hvordan kan man åbne kvarteret op, så det får den attraktive livlighed, som virksomheder i dag ønsker for deres medarbejdere. Og hvordan kan man bringe bydelen styrket ud af Field’s skygge? Et indblik i udviklingen i Ørestad City og KLP Ejendommes kommende projekt på Kay Fiskers Plads, hvor projektets udformning betyder, at byens og ejendommens brugere får fælles glæde af butikker og restauranter i ejendommens kantzone.
Søren Risager-Hansen, Direktør, KLP Ejendomme A/S
12:45

Spørgsmål og opsummering

13:00

Frokost

FOREDRAGSHOLDERE
 • Alexander Troeltzsch Larsen, advokat & partner, Gorrissen Federspiel

  Alexander Troeltzsch Larsen, advokat & partner, Gorrissen Federspiel

  OM Alexander Troeltzsch Larsen

  Alexander Troeltzsch Larsen er advokat og partner i Gorrissen Federspiel, hvor han særligt beskæftiger sig med projektudvikling, herunder projektsalg, samt køb og salg af erhvervs- og investeringsejendomme. Alexander Troeltzsch Larsen har også erfaring med lejeretlige forhold blandt andet med forhandling og udarbejdelse af erhvervslejekontrakter samt tvisteløsning, herunder førelse af retssager. Gorrissen Federspiel har blandt andet været advokat for Heimstaden i forbindelse med indtoget på det danske marked.

 • Kathrine Heiberg, Partner, Reteam group

  Kathrine Heiberg, Partner, Reteam group

  OM Kathrine Heiberg

  Kathrine Heiberg er adm direktør for reteam group, medlem af International Council of Shoppingcenters forskningsråd siden 2008 og fra 2015 formand for Polish Shopping Center Council ´s forskningsråd. Siden november 2014 er Kathrine desuden formand for ICSCs særlige udvalg for udvikling af forslag til nye lejekontraktsparadigmer, så både udlejere og lejere kan forberede sig på, at lejekontrakterne nødvendigvis må tilpasses med hensyn til udviklingen af online- og mobilshopping og -betaling. Udgangspunktet for reteams arbejde er et fokus på, hvordan mennesker gerne vil anvende det offentlige rum og hvilke behov og ønsker de gerne vil have opfyldt på forskellige steder. Siden 2008 er flere byer/byområder kommet til; bl.a. Carlsberg Byen, Helsingborg, Johannesburg og Uppsala.

 • Søren Risager-Hansen, Direktør, KLP Ejendomme A/S

  Søren Risager-Hansen, Direktør, KLP Ejendomme A/S

  OM Søren Risager-Hansen

  Søren Risager-Hansen har siden 2009 været administrerende direktør i KLP Ejendomme, der er datterselskab af norske KLP Eiendom AS, et af Norges større ejendomsselskaber, som igen er 100 procent ejet af KLP Forsikring, et af Norges største pensions- og livsforsikringsselskaber. KLP Ejendommes investeringer på ejendomsmarkedet i Norge, Sverige og Danmark er et led i den langsigtede kapitalforvaltning i selskabet og udgør et større milliardbeløb. KLP Ejendomme har været på det danske marked siden 2000, hvor virksomheden frem til i dag har 6 ejendomme fordel på kontorer og hoteller. Søren Risager-Hansen har tidligere været projektudvikler hos MT Højgaard og senior arkitekt hos PLH Arkitekter.

Download / print program