OM KONFERENCEN

 

Boligdagene 2019


Boligdagene er en årlig begivenhed for den professionelle ejendomsbranche i Danmark med fokus på alle aspekter af køb, salg og investering i boliger.

Konferencen holdes over 2 dage med overnatning og festmiddag på det naturskønne og luksuriøse spahotel Vejlefjord og er det årlige mødested for professionelle aktører i boligmarkedet.

Boligdagene giver det nødvendige overblik over køb og salg af boliger i Danmark og sætter fokus på boligmarkedets udfordringer og muligheder. Konferencen tager temperaturen på boligmarkedet både i dag og i fremtiden og ser på boliger og byer, økonomi og politik og salg og udlejning.

På Boligdagene går vi tæt på udviklingen i boligmarkedet netop nu, hvor vi ser et udfladende marked i Danmarks største byer og en flugt mod provinsen. Vi går tæt på den perfekte bolig for seniorer og familier, på projektsalg, nye boligformer, finansiering og by- og boligudvikling og alt det andet, der er vigtigt for investorer, arkitekter og udviklere for at holde sig opdateret med den nyeste viden i det omskiftelige boligmarked.

Det 2-dages program vil byde på en række danske og nordiske talere, nye impulser fra boligudvikling i ind- og udland, debatter om boligmarkedets udvikling, festmiddag og netværksarrangementer.

Boligdagene strækker sig over to dage med boliger i centrum og giver et unikt indblik i trends og tendenser i et boligmarked under kraftig forandring.

PROGRAM

Torsdag den 17. januar

12:00

Frokost på Hotel Vejlefjord

13:00

Velkommen

Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media
13:10

Boligmarkedet mod 2025

Der er kommet gang i boligbyggeriet, men der er stadig boligmangel flere steder i Danmark og stor efterspørgsel på både ungdoms- og seniorboliger. Hvordan bør boligmarkedet udvikle sig, og hvad bliver de vigtigste prioriteringer i det politiske miljø i de kommende år - før og efter et folketingsvalg?
Ole Birk Olesen, transport-, bygnings- og boligminister,
13:35

Boligpriser og økonomi – stagnation på højt niveau eller på kanten af nedgang

Boligpriserne ligger igen på et højt niveau efter 2-cifrede vækstrater i Danmarks største byer. Men nu ser det ud til, at priserne flader ud. Det får flere til at søge udenfor de store byer til forstæder og provinsen. Hvad bliver udviklingen i boligpriserne, og hvilke faktorer bør man især holde øje med i boligmarkedet i 2019?
14:00

Boligmarkedet i Danmark – tendenser og udvikling

Hvordan er det danske boligmarked sat sammen i 2019? Hvilke tendenser vil præge markedet i det kommende år, og hvordan vil udbud og efterspørgsel udvikle sig? Hvad bliver de vigtigste bevægelser, og hvilken type boliger bliver der brug for?
Ismir Mulalic, lektor på DTU og Senior Fellow på Kraks Fond,
14:25

Den gode lokalplan

Det perfekte projekt er umuligt at skabe uden den gode lokalplan. Men det er ikke altid, at kommunale myndigheder forstår bygherrernes behov. Hvordan skaber man større sammenhæng mellem det, der bliver planlagt og de bygherrer, der skal byde ind i konteksten?
Anne Skovbro, direktør, By & Havn
14:55

Walk'n'talk

15:25

kaffepause

15:50

Case Tingbjerg: Fra ghetto til blandet boligområde

Tingbjerg har været en af de største ghettoer i Københavnsområdet. Nu skal en udlægning af flere af de grønne områder være med til at skabe en blandet by. Modellen bruges flere steder i Danmark, men hvordan bliver den en succes?
Lone Zeeberg, Bygge- og udviklingschef, FSB Thomas Høeg Mogensen, indehaver, Lokalbolig
16:30

Den gode proces

Hvordan skaber man et godt boligbyggeri fra A-Z? Hvordan definerer man placering, sammensætning, materialer, layout, og hvordan vælger man den rigtige målgruppe? Hvordan adskiller overvejelserne sig nu i forhold til de seneste år? Aktuelle cases og projekter.
Rasmus Friis, Ejer, TETRIS A/S René Brandt, adm. direktør, Ikano Bolig A/S
17:00

Bolig- og klimafællesskaber – det nye sort? Hvad kan de, og hvad kan vi lære af det?

Mindst 25 steder i Danmark er økobolig- og klimafællesskaber på vej i Danmark. Men endnu har den etablerede ejendomsbranche ikke taget græsrøddernes vej til sig. Hvordan fungerer et økosamfund, og hvad kommer det til at kunne? Hvad kan vi i den etablerede branche lære af de nye boligfællesskaber?
17:30

Indcheckning

19:00

Festmiddag og underholdning

Fredag den 18. januar

08:30

Morgenmad og check-ud

09:00

Godmorgen og velkommen til dag 2

09:05

Verdensmålene, den politiske forbruger og indflydelsen på byggebranchen

Indenfor de fleste former for forbrug fylder de politiske forbrugere stadig mere. Men når det, der for de fleste er livets største investering, skal indkøbes, nemlig boligen, er fokus på bæredygtighed og genbrug fortsat næsten ikke-eksisterende. Hvordan og hvornår bliver debatten om verdensmålene en del af det private boligmarked. Og hvad gør branchen for at leve op til kravene? Bud på en vej mod at realisere fn’s 17 verdensmål i bygge- og ejendomsbranchen tilgang til fremtidens boliger.
Carsten Toft Boesen, CEO, NIRAS
09:30

Udvikling af nye byområder og blanding af boligformer

Tilstrømningen til byerne er massiv også udenfor København og Aarhus. Samtidig vil flere i provinsen også gerne bo i nybyggeri. Det betyder, at der udvikles og fortættes over hele Danmark. Hvordan skaber man den gode plan, og hvad skal der til for at lykkes med at udvikle et nyt kvarter?
09:55

Risikovurdering af boligprojekter – hvad kan lade sig gøre?

Risikoen for at udvikle til boligmarkedet stiger i øjeblikket i takt med, at priser og efterspørgsel ikke længere hænger sammen i de største danske byer. Det betyder, at markedet risikerer at stagnere og ikke mindst, at der udvikles de forkerte boliger. Hvad skal der til for at ramme markedet i 2019?
Lone Bøegh Henriksen, CEO & Ansvarlig indehaver, home Kgs. Lyngby
10:30

kaffepause

11:00

Inspiration udefra: Hvad kan vi lære af Stockholm?

Over hele Norden – ja, over hele verden skal der gøres plads til flere indbyggere i centrum af byerne. Samtidig er det en meget stor udfordring at skaffe billige boliger, så vi ikke får et differentieret boligmarked. Hvordan gør man det i vores nordiske søsterby Stockholm, og hvad kan vi lære i Danmark af den svenske udvikling?
11:30

Fra blog til bolig

Boligsalget rykker fra annoncer og aviser til facebook og blogs. Hvordan får man de optimale salgsværktøjer i spil, og hvad bliver det nye?
11:50

Fremtidens boliger – hvad kan vi og hvad skal vi?

Der er mange udfordringer i fremtidens boligbyggeri og endnu forholdsvis få løsninger. Hvordan reducerer man for eksempel byggeomkostningerne og holder kvaliteten? Hvordan kan vi bygge i provinsen, hvor jorden er billig uden at skabe uholdbare løsninger, og hvordan sikrer vi, at vores boligbyggerier bliver bæredygtige og endda cirkulære, så vi er klar, når forbrugerne kræver det?
Rune Jakobsen, indehaver, Jakobsen Huse Aps
12:30

frokost

FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 30 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 300 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i mere end 25 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Ole Birk Olesen, transport-, bygnings- og boligminister,

  Ole Birk Olesen, transport-, bygnings- og boligminister,

  OM Ole Birk Olesen

 • Ismir Mulalic, lektor på DTU og Senior Fellow på Kraks Fond,

  Ismir Mulalic, lektor på DTU og Senior Fellow på Kraks Fond,

  OM Ismir Mulalic

  Ismir Mulalic er Senior Fellow hos Kraks Fond Byforskning og lektor på Danmarks Tekniske Universitet. Han har en ph.d. i økonomi fra Københavns Universitet. Ismir's forskningsfelt ligger indenfor anvendt mikroøkonomi og anvendt mikroøkonometri, særligt urban økonomi og transportøkomomi. Hans forskning fokuserer på både anvendte og teoretiske forskningsproblemer.

 • Anne Skovbro, direktør, By & Havn

  Anne Skovbro, direktør, By & Havn

  OM Anne Skovbro

 • Lone Zeeberg, Bygge- og udviklingschef, FSB

  Lone Zeeberg, Bygge- og udviklingschef, FSB

  OM Lone Zeeberg

  Lone Zeeberg har været ansat som bygge- og udviklingschef i fsb siden februar 2017. Lone Zeeberg har ansvaret for alle bygge- og udviklingsprojekter i fsb spændende over renoveringsprojekter, helhedsplaner, nybyggeri og byudvikling. Lone er særligt optaget af at arbejde med omdannelse og etablering af blandede byområder, hvor der er fokus på det gode boligliv, plads til forskellighed og mulighed for, at familier, ældre og unge kan bo sammen. Lone Zeeberg har tidligere arbejdet som planchef på Københavns Universitet, som afdelingschef i Byfornyelse Danmark og som selvstændig arkitekt.

 • Thomas Høeg Mogensen, indehaver, Lokalbolig

  Thomas Høeg Mogensen, indehaver, Lokalbolig

  OM Thomas Høeg Mogensen

 • Rasmus Friis, Ejer, TETRIS A/S

  Rasmus Friis, Ejer, TETRIS A/S

  OM Rasmus Friis

  Rasmus Friis har efter nogle turbulente år i forbindelse med finanskrisen vist en sjælden vilje til at arbejde anderledes i ejendomsbranchen. Som frontfigur i Tetris og i Rasmus Friis A/S arbejder han på mange platforme og med nye værktøjer for at skabe en organisation, der trækker i samme retning og arbejder utraditionelt med produkterne. Selskabet er netop nu i gang med adskillige boligprojekter. Rasmus Friis fik i 2013 Estate Media prisen som Årets Forbillede i ejendomsbranchen på Ejendomsdagene.

 • René Brandt, adm. direktør, Ikano Bolig A/S

  René Brandt, adm. direktør, Ikano Bolig A/S

  OM René Brandt

 • Carsten Toft Boesen, CEO, NIRAS

  Carsten Toft Boesen, CEO, NIRAS

  OM Carsten Toft Boesen

  I april fusionerede Alectia og Niras og skabte dermed en rådgivervirksomhed med 2100 ansatte. Nu skal virksomheden geares til vækst både i Danmark såvel som i Sverige og Norge. Carsten Toft Boesen står i spidsen for udviklingen af den nye samlede virksomhed som adm. direktør i Niras og formand for FRI, foreningen af rådgivende ingeniører. Carsten Toft Boesen er uddannet cand.scient. i geologi (Københavns Uni. 1985) og har en MBA fra Henley.

 • Lone Bøegh Henriksen, CEO & Ansvarlig indehaver, home Kgs. Lyngby

  Lone Bøegh Henriksen, CEO & Ansvarlig indehaver, home Kgs. Lyngby

  OM Lone Bøegh Henriksen

  Lone Bøegh Henriksen har drevet selvstændig ejedomsmæglervirksomhed siden 1986. Hun driver i dag 10 Home forretninger, hvoraf 2 primært beskæftiger sig med projektsalg og udlejning. Derudover driver hun et servicecenter for eftersagsbehandling samt en køberrådgivningsafdeling og har i dag mere end 100 medarbejdere. Hun har arbejdet med udvikling af nye boligområder siden 2002 og arbejder i dag tæt sammen med betydende danske ejendomsudviklere, pensionskasser samt inden- og udenlandske ejendomsselskaber. Derudover sidder hun på 7. år i Dansk Ejendomsmæglerforenings bestyrelse, hvor hun varetager en række tillidshverv.

 • Rune Jakobsen, indehaver, Jakobsen Huse Aps

  Rune Jakobsen, indehaver, Jakobsen Huse Aps

  OM Rune Jakobsen

TILMELD Download / print program