OM KONFERENCEN

 

Over hele Aarhus er nye udviklingsområder på vej. Lisbjerg, Aarhus Ø, Katrinebjerg, Åbyhøj, Skejby, Christiansbjerg og Risskov. Boliger skyder op ad jorden til både unge, familier og ældre. Og både lokale, nationale og nu også internationale investorer skaber en by i enorm udvikling.

Flere store byomdannelsesprojekter er netop sat i gang, og nu kommer nye udviklingsplaner i spil som Sydhavnen og 2. etape af Aarhus Ø og den tidligere hospitalsgrund bliver også omdannet til nye byområder. 2. etape af letbanen bliver endnu et tema i det kommende år.

Befolkningstilvæksten er fortsat høj og kommer til at understøtte boligudviklingen fremadrettet i det stærkt ekspanderende marked.

På denne konference ser vi nærmere på den generelle udvikling i det aarhusianske marked for boliger og på efterspørgslen på erhverv. Vi dykker også ned i en række aktuelle cases og hører om investorernes overvejelser i forbindelse med aktuelle projekter og fremadrettede engagementer i markedet

PROGRAM
09:00

Registering og kaffe

09:30

Velkommen

Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media
09:35

Aarhus mod 2019 – visioner og udvikling

Aarhus står midt i den mest spændende og hektiske udvikling i mange år. Der er masser af visioner for byens videre udvikling, og der er også mange, der gerne vil være med til at præge den. Hvad bliver de vigtigste prioriteter for byens udvikling i de kommende år, og hvilke udfordringer står Aarhus overfor?
Bünyamin Simsek, rådmand, Aarhus kommune
09:55

Ejendomsmarkedets udvikling i Aarhus

Priserne er steget ganske markant på både bolig- og investeringsejendomme. Hvad bliver den videre udvikling i ejendomsmarkedet, og hvor lavt kan afkastet falde? Hvad kommer det øgede udbud af boliger i de kommende år til at betyde for investeringsmarkedet, og hvordan bliver udviklingen i erhvervsmarkedet? Kommer vi til at se flere spekulative kontorbyggerier? Overblik over de vigtigste tendenser i ejendomsmarkedet i Aarhus.
Johan Gottschalk, Direktør & partner, Colliers International Danmark A/S
10:15

Universitetet under forandring – ny campusvision

En helt ny universitetsby vil snart opstå på det tidligere kommunehospital. Men AUs mulighed for at overtage området betyder også, at der bliver flyttet om på adskillige lokaliteter på campus, og at der skal lejes andre kvm. ude i byen. Samtidig bliver blandt andet IT-området på Katrinebjerg yderligere understøttet, og de nye tiltag vil i endnu højere grad skabe en by i byen. Overblik over visionsplanen, behovet for nye kvm. og udbygningen af Aarhus Universitet i øvrigt.
Charlotte Lyngholm, chef for byggeri og planlægning, AU Økonomi og Bygninger
10:35

Styring og udvikling af byggeri, teknik og miljø i Aarhus i de kommende år

Aarhus udvikler sig meget stærkt i forhold til tidligere år. Hvilke konkrete projekter kommer i spil, og hvad kommer det til at betyde, at forvaltningen nu flytter til Gellerup, får ny ledelse og mange andre spændende ting, der bidrager til en helt ny profil? Indblik i den aktuelle situation og status på udviklingsområder som Godsbanen, Aarhus Ø og Sydhavnskvartet, og de vigtigste sager på bordet i forvaltningen af Aarhus’ fortsatte udvikling.
Bente Lykke-Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling, Aarhus kommune
11:05

Spørgsmål og debat

11:10

Kaffepause

11:40

Gode grunde til at investere og udvikle i Aarhus – erhverv og kontorprojekter

Flere nye domiciler er placeret i Aarhus i det seneste år. Hvorfor er Aarhus attraktivt? Hvad er overvejelserne bag, og hvad er der brug for mere af i Aarhus? Planer, muligheder og overvejelser i forbindelse med placering af et Aarhus-domicil og aktuelle projekter på erhvervsområdet.
Mads T. Nielsen, udviklings & ejendomsdirektør, Lidl Danmark K/S Lars Winther, udviklingsdirektør , NCC Søren Boel Pedersen, Manager Business Aarhus, Aarhus Kommune
12:30

Aarhus som investeringsmål

Investorerne har for alvor fået øjnene op for Aarhus. Hvordan opleves det aarhusianske marked, og hvor interessant er det i de kommende år? Konkrete cases.
13:00

Frokost

FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 30 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 300 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i mere end 25 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Bünyamin Simsek, rådmand, Aarhus kommune

  Bünyamin Simsek, rådmand, Aarhus kommune

  OM Bünyamin Simsek

 • Johan Gottschalk, Direktør & partner, Colliers International Danmark A/S

  Johan Gottschalk, Direktør & partner, Colliers International Danmark A/S

  OM Johan Gottschalk

  Johan Gottschalk er direktør i Colliers International, som han har været en del af siden 1998. Han udgør sammen med Jan Nickelsen ledelsen af Colliers Aarhus-kontor, der er erhvervsmæglerkædens største. Johan Gottschalck har været ansat i Colliers, hvor han også er partner, siden 1998 og har været en del af ledelsen siden 2011. Inden Johan Gottschalk kom til Colliers var han salgs- og transportchef for den skandinaviske trafikkoncern ASG.

 • Charlotte Lyngholm, chef for byggeri og planlægning, AU Økonomi og Bygninger

  Charlotte Lyngholm, chef for byggeri og planlægning, AU Økonomi og Bygninger

  OM Charlotte Lyngholm

 • Bente Lykke-Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling, Aarhus kommune

  Bente Lykke-Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling, Aarhus kommune

  OM Bente Lykke-Sørensen

  Bente Lykke Sørensen er chef for Bolig og Projektudvikling i Aarhus kommune. Afdelingen er omdrejningspunktet for de opgaver og projekter i Aarhus Kommune, der sætter rammen for byudviklingen på de kommunale arealer i byen med hovedfokus på at skabe byudvikling af høj kvalitet ved at udvikle og sælge arealer, at sikre jordforsyning til at virkeliggøre Aarhus Kommunes udviklingsplaner og at sikre opførelse af almene boliger. Bente Lykke Sørensen kom fra et job som advokat, da hun i 2005 fik betroet opgaven med at stå i spidsen for Aarhus’ helt nye store satsning, De Bynære Havnearealer. I takt med, at Aarhus har fået flere arealer i spil til udvikling af nye bydele, har Bente Lykke Sørensen også udvidet sit ansvarsområde og er i dag en helt central profil i udviklingen af Aarhus.

 • Mads T. Nielsen, udviklings & ejendomsdirektør, Lidl Danmark K/S

  Mads T. Nielsen, udviklings & ejendomsdirektør, Lidl Danmark K/S

  OM Mads T. Nielsen

  Mads T. Nielsen har som udviklings- og ejendomsdirektør det overordnede ansvar for opførelsen af især butikker til Lidl Danmark - butikker, der er bygget efter høje standarder og helst skal være innovative og så omkostningsbevidste og bæredygtige som muligt. Mads T. Nielsen er samtidig ansvarlig for udviklingen, udvidelsen og optimeringen af Lidls eksisterende butikker og sidder også i førersædet, når det gælder byggeriet af Lidls kommende nye hovedkontor og P-hus i Aarhus C samt udvidelsen af centrallageret i Køge med et stort nyt hightech højlager. Mads T. Nielsen er uddannet Cand. Merc. i markedsøkonomi og har været en del af Lidl Danmark siden 2005.

 • Lars Winther, udviklingsdirektør , NCC

  Lars Winther, udviklingsdirektør , NCC

  OM Lars Winther

 • Søren Boel Pedersen, Manager Business Aarhus, Aarhus Kommune

  Søren Boel Pedersen, Manager Business Aarhus, Aarhus Kommune

  OM Søren Boel Pedersen

  Søren Boel Pedersen er leder af Business Aarhus, der tilbyder service til virksomheder og investorer, som ønsker at etablere virksomhed, ekspandere eller investere i Aarhus. Business Aarhus er en del af Aarhus Kommune og fungerer derfor som én indgang til hele kommunen. Inden Aarhus Kommune har Søren Boel Pedersen blandt andet været hos TDC, EL:CON og Minolta i Tyskland.

TILMELD Download / print program