OM KONFERENCEN

 

Svenske ejendomsaktører har de seneste år opbygget meget betydelige porteføljer i Danmark. Ved udgang af 2017 var der investeret knap 40 milliarder kr. i i alt cirka 2,5 millioner kvm. Det viser en ny analyse fra det dansk-svenske videncenter Øresundsinstituttet.

Afkastet er på samme niveau som i andre skandinaviske lande, men prisniveauet er langt under det svenske. Store svenske selskaber ser derfor intenst på mulighederne i Danmark. I første omgang var det primært København, men nu ser vi også, at de svenske ejendomsselskaber og projektudviklere kigger udenfor hovedstadens grænser.

På denne konference ser vi på, hvad der er vigtigt, når svenske aktører investerer i Danmark, og hvad de svenske investeringer har betydet for markedets udvikling. Hvordan de juridiske rammer og skattemæssige muligheder er i forhold til det svenske marked, og hvilke forhold de svenske investorer lægger mest vægt på i forbindelse med investeringer i Danmark.

Konferencen giver et godt overblik til svenske investorer, der enten allerede er i Danmark eller overvejer at investere i Danmark. Samtidig vil rådgivere i branchen, der samarbejder med svenske investorer få indsigt i de forhold, der præger det danske marked og er afgørende for investeringsinteressen set med svenske øjne.

PROGRAM
09:00

Kaffe og registrering

09:30

Velkommen

Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media
09:35

Svenske ejendomsinvesteringer i Danmark

Alene i 2017 investerede svenske investorer 18 milliarder kr. i Danmark. Det er en øgning på 92 procent sammenlignet med 2016. Hvor er investeringerne gjort, og i hvilken type ejendomme? Hvad driver de svenske investorer, når det gælder afkast og marked?
Johan Wessman, adm. direktør & chefredaktør, Øresundsinstituttet Jenny Andersson, senioranalytiker & projektchef, Øresundsinstituttet
10:00

Ejendomsmarkedet i Danmark

Vil det fortsat være attraktivt at investere i det danske ejendomsmarked for udenlandske investorer? Hvilke forhold skal man særligt lægge mærke til i det danske ejendomsmarked, og hvilke faktorer er typisk afgørende for udenlandske investorer. Ejermæssig struktur i det danske ejendomsmarked i forhold til det svenske.
Jacob Kjær, Partner & Head of Denmark, Nordanö
10:20

Transaktionsmarkedet i Danmark – muligheder og overraskelser

De seneste år har været præget af en lang række transaktioner i milliardklassen med svenske investorer og danske ejendomme involveret. Hvad kendetegner transaktioner i Danmark, hvilke forhold er divergerende fra Sverige, og hvilke forhold skal svenske investorer især bemærke i såvel projektudviklingsmarkedet som transaktionsmarkedet.
Alexander Troeltzsch Larsen, advokat & partner, Gorrissen Federspiel
10:40

Due Diligence i Danmark

Danske ejendomsarealer opmåles ikke på samme måde som svenske. Det overrasker naturligvis ofte svenske ejendomsinvestorer og er bare et enkelt eksempel. For selvom de nordiske lande ligner hinanden, så er der også betydelige forskelle. Hvad er de største sten på vejen for at komme ind på det danske marked?
11:05

Spørgsmål og debat

11:15

Kaffepause

11:45

Case: Derfor er det interessant at investere på tværs af grænser

Flere svenske ejendomsselskaber har truffet strategiske beslutninger om at investere i Danmark. Men hvad er de vigtigste overvejelser og køber man hvad som helst for at opbygge en portefølje eller er der langt mellem de gode investeringsmuligheder?
12:10

Bæredygtighed og diversificering

Castellum er en af de svenske investorer, der med fusionen mellem Norrporten og Castellum blev diversificerede på det danske marked med både highend ejendomme og mere industrielle ejendomme i periferien. Bæredygtighed drift og optimering er nogle af de omdrejningspunkter, som skal få værdierne til at vokse i de kommende år. Hvad er Castellums syn på det danske marked, og hvad er planerne for de kommende år?
Bettina Lange, regionschef, Castellum Danmark A/S
12:30

Udvikling af ejendomme i Danmark

Svenske projektudviklere har længe stået for en betydelig del af markedet i Danmark og flere er på vej. Hvad kendetegner de svenske selskabers måde at gøre forretning på i Danmark? Hvilke projekter er på vej, og hvilke forskelle er der på dansk og svensk udviklingskultur?
René Brandt, adm. direktør, Ikano Bolig A/S
12:50

Spørgsmål og debat

13:00

Frokostpause

FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 30 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 300 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i mere end 25 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Johan Wessman, adm. direktør & chefredaktør, Øresundsinstituttet

  Johan Wessman, adm. direktør & chefredaktør, Øresundsinstituttet

  OM Johan Wessman

 • Jenny Andersson, senioranalytiker & projektchef, Øresundsinstituttet

  Jenny Andersson, senioranalytiker & projektchef, Øresundsinstituttet

  OM Jenny Andersson

 • Jacob Kjær, Partner & Head of Denmark, Nordanö

  Jacob Kjær, Partner & Head of Denmark, Nordanö

  OM Jacob Kjær

  Nordanö blev grundlagt som Leimdörfer i 1992 og er en af de ledende rådgivere inden for ejendomstransaktioner i Norden. Ved at kombinere finansiel ekspertise med dybtgående kendskab til ejendomsmarkedet har Nordanö rådgivet om en betydelig del af de største og mest komplekse ejendomshandler i Norden. Nordanö har siden 2015 rådgivet om en samlet underliggende ejendomsværdi på ca. DKK 100 mia. Nordanö er 100% ejet af aktive partnere. Jacob Kjær er partner og ansvarlig for Nordanö i Danmark og har +10 års erfaring inden for corporate finance fra Danske Bank, Corporate Finance og Nordanö siden etableringen i 2014.

 • Alexander Troeltzsch Larsen, advokat & partner, Gorrissen Federspiel

  Alexander Troeltzsch Larsen, advokat & partner, Gorrissen Federspiel

  OM Alexander Troeltzsch Larsen

  Alexander Troeltzsch Larsen er advokat og partner i Gorrissen Federspiel, hvor han særligt beskæftiger sig med projektudvikling, herunder projektsalg, samt køb og salg af erhvervs- og investeringsejendomme. Alexander Troeltzsch Larsen har også erfaring med lejeretlige forhold bl.a. med forhandling og udarbejdelse af erhvervslejekontrakter samt tvisteløsning, herunder førelse af retssager.

 • Bettina Lange, regionschef, Castellum Danmark A/S

  Bettina Lange, regionschef, Castellum Danmark A/S

  OM Bettina Lange

 • René Brandt, adm. direktør, Ikano Bolig A/S

  René Brandt, adm. direktør, Ikano Bolig A/S

  OM René Brandt

TILMELD Download / print program