OM KONFERENCEN

 

I august 2018 begyndte arbejdet med at anlægge hovedstadens nye letbane langs med Ring 3. Letbanen er central for udviklingsplanerne i kommunerne langs strækningen og vil løfte den kollektive trafik på tværs af hele Region Hovedstaden, når den står klar i 2025.

Letbanen langs med Ring 3 rundt om København vil blive 28 km. lang og få 29 stationer. Forbindelsen på tværs af Københavns forstæder kommer til at skabe helt nye, attraktive erhvervs- og boligområder langs med banen.

Der kommer 6 markante knudepunkter, hvor S-banen krydser S-togsstationer i Lyngby, Buddinge, Herlev, Glostrup, Vallensbæk og Ishøj. Efter planen vil letbanen stå færdig i 2023, og det vurderes, at letbanen kan være med til at generere op mod 36.500 nye arbejdspladser og føre til en betydelig prisudvikling især i nærheden af de nye stationer.

På denne konference ser vi på planerne og udviklingsmulighederne, hvornår letbanen bliver færdig, hvordan den påvirker de involverede byområder og hvilke investeringer, der er på vej. Vi ser også nærmere på den konkrete udvikling langs banen og potentialet i udbygningen af områderne.

PROGRAM
09:00

Kaffe og registrering

09:30

Velkommen

Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media
09:35

Vækst og muligheder i Ringbyen

Ringbyen bliver virkelighed med igangsættelsen af en letbane fra Lyngby til Ishøj. Et centralt knudepunkt i udviklingen af letbanen bliver Gladsaxe. Hvad er visionerne i udviklingsarbejdet fremadrettet? Hvordan får de berørte kommuner mest muligt ud af den nye forbindelse, og hvordan kan samarbejdet udvikle sig?
Trine Græse, borgmester, Gladsaxe kommune
10:00

Letbanens udvikling og konkrete status

Anlægget af letbanen gik i gang i august 2018. Hvad er den aktuelle status, hvordan kommer etaperækkefølgen til at være, og hvordan bliver linjeføringen? En status på letbanens udvikling og de næste skridt.
10:25

Ejendomsmarkedet i Ringbyen

Letbanens placering kommer til at give betydelige værdiforøgelser langs tracéet. Men i hvor høj grad kommer det primært til at gælde for allerede søgte lokaliseringer som Gladsaxe og Lyngby, og i hvor høj grad vil resten af byerne langs sporet som Herlev og Ishøj løfte sig i takt med Letbanen? Konkret efterspørgsel på leje- og investeringsejendomme og forventninger til fremtidig prisudvikling. Et bud og kommentar til udviklingen.
Lau Melchiorsen, partner, MRICS, Colliers International Danmark A/S
10:45

Spørgsmål og debat

11:00

Kaffepause

11:30

Københavns forstæder som fremtidens smarte byer

Hvad skal der til for at skabe fremtidens byer? Kan det lade sig gøre i omegnen af København, og hvilke investeringer og greb vil give mest mening?
Søren Hansen, Project Director, Rambøll
11:55

Nye investerings- og udviklingsområder

Flere steder i omegnen af København er nye udviklingsområder på vej frem både indenfor erhverv og bolig. Hvad er mulighederne, og hvem forventes at efterspørge og udvikle erhvervskvarterer i Ishøj eller Vallensbæk? Hvad kan kommunerne rundt om København byde på?
Kåre Svarre Jakobsen, kommunaldirektør, Ishøj kommune Ulrik Gram Meiner, direktør for udlejning, NCC Property Development
12:15

Koblingen af letbanen med erhverv, boliger og byliv

Hvilken betydning får letbanen for bylivet rundt om København? Hvordan kommer de enkelte knudepunkter til at blive udformet, og hvilke muligheder giver det for byggeri og samarbejde mellem udviklere og investorer i forbindelse med de nye bystrukturer?
12:45

Spørgsmål og debat

13:00

Frokost

FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 30 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 300 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i mere end 25 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Trine Græse, borgmester, Gladsaxe kommune

  Trine Græse, borgmester, Gladsaxe kommune

  OM Trine Græse

 • Lau Melchiorsen, partner, MRICS, Colliers International Danmark A/S

  Lau Melchiorsen, partner, MRICS, Colliers International Danmark A/S

  OM Lau Melchiorsen

  Lau Melchiorsen er partner i Colliers International Danmark og ansvarlig for Corporate Solutions (CICS). Med mere end 25 års erfaring inden for ejendomsbranchen har han et indgående kendskab til markedet både i Danmark og internationalt, specielt i de baltiske lande, Polen, Rusland, Ukraine og Island. Corporate Solutions er et multidisciplinært forretningsområde i stærk vækst internationalt og omfatter bl.a. rådgivning af lejere vedrørende lokalisering, identifikation af lejemål samt forhandlinger med ejere, developere og myndigheder, samt rådgivning af virksomheder om porteføljestyring, arealanvendelse og eksponering i fast ejendom. Lau Melchiorsen er uddannet cand.polit.

 • Søren Hansen, Project Director, Rambøll

  Søren Hansen, Project Director, Rambøll

  OM Søren Hansen

  Søren Hansen is a M.Sc. in Engineering from Technical University of Denmark specialized in Urban Planning and Transportation. He has been working with urban development projects for more than 30 years in Europe, Middle East and South East Asia and has gained extensive experience. He has followed the implications of globalization, new technologies, climate change and the new demographic frameworks and demands. The last 5-10 years he has developed Ramboll’s Liveable Cities Concept and implemented it through a number of urban development projects around the world.

 • Kåre Svarre Jakobsen, kommunaldirektør, Ishøj kommune

  Kåre Svarre Jakobsen, kommunaldirektør, Ishøj kommune

  OM Kåre Svarre Jakobsen

 • Ulrik Gram Meiner, direktør for udlejning, NCC Property Development

  Ulrik Gram Meiner, direktør for udlejning, NCC Property Development

  OM Ulrik Gram Meiner

TILMELD Download / print program