OM KONFERENCEN

 

Butiksmarkedet er i hastig udvikling med nye koncepter, større butikker og en omrokering fra traditionelle produkter til en langt højere grad af Food & Beverage. I de fleste byer i Danmark er efterspørgslen høj på topbeliggenheder og udfordret i sidegaderne. Det skræmmer dog ikke investorerne, som flokkes om både high street ejendomme og butikscentre.

På Retail 2019 stiller vi skarpt på den gode retailejendom og det bæredygtige butikscenter? Vi ser på et utrolig spændende marked i forandring og går tæt på, hvilke forventninger centrale, internationale aktører har til udviklingen. Vi ser også på, hvad der skal der til for at skabe god drift og fremgang i markedet for butikker?

Retail 2019 går tæt på, hvilke krav, lejerne har til den gode butik og hvordan butiksejendomme kan udlejes bedst muligt i et omskifteligt marked.

Retail og Food & Beverage fungerer i dag ikke bare som en udlejning, men er ofte den løftestang, der skal skabe liv og atmosfære i både nye og eksisterende boligkvarterer. På Retail 2019 ser vi derfor også nærmere på nogle af udfordringerne i markedet med at skabe det koncept, der i sidste ende øger værdien for både den enkelte parcel og for byens udvikling som helhed.

Det er i år den 31. januar, at en række danske og internationale eksperter og aktører deler ud af deres viden og syn på markedet og ser nærmere på investeringsstrategier, nye trends og tendenser, formater og koncepter og på, hvad lejere og udlejere lægger vægt på via en række eksempler fra dagens marked.

PROGRAM
09:00

Kaffe og registrering

09:30

Velkommen

Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media
09:35

Den økonomiske udvikling og forbruget

Forbruget har været i god udvikling, men den økonomiske vækst ser nu ikke længere ud til at kunne holde kadencen. Hvad kan der forventes i detailhandlen i de kommende år, og hvordan bliver omsætningen i de enkelte segmenter?
Mikkel Høegh, afdelingsdirektør, Jyske Bank
10:00

Butiksejendomsmarkedet i Danmark

Efterspørgslen på investeringer er høj over hele landet både på leje af butikslokaler og på egnede investeringsejendomme. I lejemarkedet er det især F&B, der er med til at drive udviklingen, mens der er investorer både til centre og high street i investeringsmarkedet. Kan den positive udvikling fortsætte, og hvordan bliver de vigtigste tendenser i butiksejendomsmarkedet i det kommende år?
Nicholas Thurø, Managing Partner HD(F) MDE MRICS, Cushman & Wakefield | RED
10:25

Det går vi efter – internationale tanker om danske butikker

Efterspørgselen på high-end retail ejendomme er enormt stort på trods af, at afkastene er tvunget i bund. Hvad lægger investorerne vægt på i valget af interessante investeringer, og hvilke fakta falder ud til Danmarks fordel i sammenligning med andre investeringsmål? Forventninger og muligheder i det danske marked i sammenligning med det øvrige Norden og Europa. Hvad bliver de vigtigste trends i butiksmarkedet, der kommer til at præge investeringslysten i de kommende år?
Karen Nielsen, Director of Development, Hines Nordics ApS
11:05

Kaffepause

11:35

Retail som løftestang i boligområder

Retail er med til at skabe liv og er dermed en attraktiv ingrediens i udviklingen af nye kvarterer og boligområder. Men hvordan bruger man det rigtigt og gør det attraktivt nok til at blive bæredygtigt? Og hvilket værktøj skal der til for at sikre sig, at det hele ikke ender i frisører og pizzeriaer, men bliver et diversificeret detailliv?
Hakan Tasdemir, projektchef - Byggeri | Large Projects, Bo-vest
12:05

Den gode storytelling som vejen til succesfuld shopping

Allan Kruse, designer, Johannes Torpe Studios
12:30

Frokostpause

13:10

Betyder Amazon og de andre giganter noget for retailejendomme i Danmark?

I kulissen af detailbranchen lurer hele tiden nye internationale giganter, som kan være på vej til at ændre hele den nuværende struktur. Men hvad sker der egentlig, hvis og når de kommer, og hvad betyder det i virkeligheden for detailbranchen?
13:35

Transformation af et butikscenter

Over hele Danmark er regionale og lokale butikscentre nedslidte. Hvordan bliver de en god investering, og hvad skal der til for at få et nedslidt center til at blive en god business case? Hvad tæller tungest i overvejelserne for investorerne i forhold til at gå i gang med omdannelsen af et butikscenter?
Victor Persson, Vice president, BlackRock
13:55

Den omvendte vej: Online-butikker går fysisk

I en årrække har det været de fleste udlejeres skræk, at online handlen stjæler omsætning og trækker forbrugerne over på nettet fra den fysiske butik. Men nu begynder en række butikker og retail-kæder også at gå den anden vej. Hvad skal der til for at skabe en fysisk butik ud af en online-shop, og hvilke krav stiller det til lokalerne?
14:15

Den gode ekspansion – butikkernes krav og potentialer

Hvilke krav stiller ekspanderende detailkæder til de fysiske butikker? Hvordan understøtter man som udlejer bedst muligt kæder og enkeltstående butikker, og hvad skal der til for, at man som detailhandler ser en lokation, der matcher konceptet?
14:50

Case: Lyngby Storcenter – rundvisning

Et helt nyt food koncept er netop suppleret af en række ombygninger, der skal give Lyngby Storcenter plads til flere internationale koncepter blandt andet under H&M-paraplyen. Hør om tankerne og forventningerne bag de massive investeringer.
Simon Hansen, Center Manager, DEAS A/S
15:00

Rundvisning

FOREDRAGSHOLDERE
 • Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media

  OM Kamilla Sevel

  Kamilla Sevel er chefredaktør i Estate Media og ansvarlig for udgivelsen af Estate Magasin og udviklingen af godt 30 årlige konferencer. Hun er en af de mest erfarne moderatorer på det danske marked, når det gælder byggeri og ejendomme, og har faciliteret godt 300 konferencer og holdt en række indlæg om udviklingen i ejendomsmarkedet. Kamilla Sevel er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Hun har i mere end 25 år fulgt ejendomsmarkedet i Danmark, og skrevet analyser, rapporter, bøger og artikler om markedsudviklingen i flere forskellige medier.

 • Mikkel Høegh, afdelingsdirektør, Jyske Bank

  Mikkel Høegh, afdelingsdirektør, Jyske Bank

  OM Mikkel Høegh

  Mikkel Høegh er boligøkonom og afdelingsdirektør i Jyske Bank og har ansvaret for Økonomisk Sekretariat. Mikkel Høegh arbejder med udviklingen på bolig- og lånemarkedet og deler jævnligt ud af sin viden til diverse medier. Mikkel er desuden medlem af Realkreditrådets statistikudvalg. Han har lang erfaring med boligmarkedet via BRFkredit, Danske Bank og Realkreditrådet. Herudover har Mikkel undervist i en række forskellige fag på henholdsvis CBS, Syddansk Universitet og CPH Business og virker bl.a. som censor på akademiuddannelsen for finansiel rådgivning.

 • Nicholas Thurø, Managing Partner HD(F) MDE MRICS, Cushman & Wakefield | RED

  Nicholas Thurø, Managing Partner HD(F) MDE MRICS, Cushman & Wakefield | RED

  OM Nicholas Thurø

  Nicholas Thurø er Managing Partner i Cushman & Wakefield | RED, der formidler, udlejer og rådgiver om kommercielle ejendomme, og som er blandt de førende transaktionsmæglere i København og Danmark. Nicholas Thurø bistår danske og internationale klienter med rådgivning i forbindelse med køb, salg og leje af fast ejendom. Foruden rådgivning er han beskæftiget indenfor investering og vurdering. Nicholas Thurø har en HD i finansiering og er uddannet fra CBS i 1999.

 • Karen Nielsen, Director of Development, Hines Nordics ApS

  Karen Nielsen, Director of Development, Hines Nordics ApS

  OM Karen Nielsen

  Karen Nielsen tiltrådte i efteråret 2018 som Development Director i Hines Nordic, der har opkøbt en lang række ejendomme på Købmagergade i centrum af København. Her har hun blandt andet ansvar for udvikling af en ejendom til et eksklusivt hotel. Karen Nielsen har tidligere siden 2006 været Development Director i Steen & Strøm med ansvar for detailcentre i Danmark og har desuden erfaring med sig som udvikler fra TK Development, Søtoftegaard A/S og Q8. Karen er uddannet akademiingeniør fra Aalborg Universitet.

 • Hakan Tasdemir, projektchef - Byggeri | Large Projects, Bo-vest

  Hakan Tasdemir, projektchef - Byggeri | Large Projects, Bo-vest

  OM Hakan Tasdemir

 • Allan Kruse, designer, Johannes Torpe Studios

  Allan Kruse, designer, Johannes Torpe Studios

  OM Allan Kruse

 • Victor Persson, Vice president, BlackRock

  Victor Persson, Vice president, BlackRock

  OM Victor Persson

 • Simon Hansen, Center Manager, DEAS A/S

  Simon Hansen, Center Manager, DEAS A/S

  OM Simon Hansen

  Simon Hansen har arbejdet som center manager siden 2011, først hos Steen&Strøm, og siden år 2015 hos DEAS. I dag er Simon center manager i Lyngby Storcenter, Slotsarkaderne, Helsingør Bycenter og Hvidovre C. Han har en baggrund i retail fra Nobia, hvor han bla. havde ansvaret for HTH, Gør Det Selv HTH og uno form butikkerne i den østlige del af Danmark. Simon er uddannet HD(A) fra CBS.

TILMELD Download / print program