OM KONFERENCEN

 

Indhold
På denne konference går vi tæt på hotelmarkedet og på de trends og tendenser, der kommer til at præge efterspørgslen på hoteller i de kommende år. Vi ser nærmere på muligheder i markedet i øjeblikket, og hvordan man optimalt udvikler og forvalter ejendomme i Danmark.

Vi ser på mulighederne for at investere i hoteller, for at udvikle nye projekter og på hvor og hvordan, der bliver brug for nye hoteller, hotelprojekter og koncepter.

Konferencen vil samtidig give et bud på, hvordan man bedst muligt sætter et rentabelt hotelprojekt sammen og skaber en god lejekontrakt, og hvordan de danske modeller kan matche de udenlandske aktørers ønsker og behov. Dagen byder også på en række cases fra markedet netop nu og giver et overblik over, hvor det kan være interessant at investere i ejendomme med hoteldrift.


Baggrund
Hotelmarkedet er under kraftig udvikling. Der er netop nu en lang række hotelprojekter i gang rundt omkring i Danmark, og investorerne er i jagten på afkast også begyndt at se på hoteller som investeringsmål. I 2015/2016 har der været en lang række transaktioner og både indenlandske og udenlandske kæder står i kø for at komme ind på det danske marked.  Der mangler tidssvarende hotelkapacitet i flere store byer, mens mange hoteller og hotelejendomme har ledig kapacitet, fordi de ikke lever op til nutidens krav.

I Danmarks største byer er der underkapacitet af gode hotelværelser, og det har ført til et massivt boom af nye hoteller i først og fremmest København. På denne konference går vi tæt på hotelmarkedet i Danmark og ser på udbud og efterspørgsel.


Mål med konferencen
At give overblik over mulighederne for at udvikle, købe og sælge hotelejendomme og skabe indblik i en række af de nyeste aktuelle forhold, trends og tendenser i hotelmarkedet.


Målgruppe
Investorer, advokater, erhvervsmæglere, hoteloperatører, udviklere, arkitekter, rådgivere, by- og forretningsudviklere og andre med interesse for mulighederne i hotelmarkedet.


Pris for deltagelse
Standarddeltager kr. 3995,- pr. person ekskl. moms.
Medlem af Byggesocietetet 3495,- pr. pers eksl. moms
Medlem af Estate More Club kr. 0,- Læs mere her
Tilmeldingen er bindende.


Kursusbevis
Vi udsteder kursusbevis til dokumentation af deltagelse for eksempel til Dansk Ejendomsmæglerforening eller Advokaternes Efteruddannelse.


Salgs-og leveringsbetingelser
Se salgs-og leveringsbetingelser for Estate konferencer og seminarer  her

Bemærk/Notice
Nordic Hotel Consulting og Estate Media, der har samarbejdet om afviklingen af konferencen HotCop tidligere, driver fremover hver sin platform for beslutningstagere i hotel- og ejendomsbranchen.

Fremover bliver der to konferencer. En international konference finder første gang sted 2. juni 2016 og er på engelsk, mens en dansk hotelkonference løber af stablen den 6. oktober 2016 og fremover kommer til at foregå på dansk under navnet HotCop. Du kan tilmelde dig konferencen om det danske hotelmarked her.


Læs mere om planerne for begge konferencer i Pressemeddelelse_NHC_Estate_Media.0216

If you wish to participate in the international hotel conference arranged by NHC please go to www.nhc-conference.com

PROGRAM
09:00

Kaffe og registrering

09:30

Velkommen

09:35

Hotelmarkedet i Danmark mod 2017

Flere tusind nye værelser er på vej over hele Danmark. Hvordan kommer hotelkapaciteten til at udvikle sig, og hvad betyder det for udbud og efterspørgsel? Hvordan klarer hotelbranchen sig og hvor rentabelt bliver det at drive hotel med den nye kapacitet, der er på vej. Hvilke typer hoteller er der brug for, og hvad er forventningerne til udviklingen i henholdsvis konferencemarkedet og turist- og forretningsrejsende?
Katia K Østergaard, Direktør, Horesta
10:00

Investeringsmarkedet for hoteller

Selvom der er vækst i hotelmarkedet, er antallet af transaktioner ikke fulgt med. Flere institutionelle investorer er ellers begyndt at se nærmere på hoteller som investeringsmål, men markedet er alligevel stadig umodent. Hvordan kommer antallet af transaktioner til at udvikle sig fremadrettet? Hvilke typer lejekontrakter kan man forvente at se fremadrettet? Hvem er køberne og sælgerne, og hvad skal der til for at en hotelinvestering for alvor bliver attraktiv?
Peter Winther, Partner & CEO (MRICS), Sadolin & Albæk A/S
10:30

Rundvisning på Tivoli Hotel

1,5 million gæster har enten boet eller besøgt Tivoli Hotel & Congress Center siden åbningen i 2010. Arp-Hansen Hotel Group og Tivoli besluttede derfor hurtigt at udvide hotellet med 282 værelser, som en integreret del af det nuværende Tivoli Hotel. Hotellet er tegnet af Kim Utzon og har blandt andet fået en eksklusiv pool med glasbund, der svæver ud over hotellets facade i 43 meters højde. På hotellets tagetage er der nu flere fashionable restauranter senest udvidet med bøf-restauranten MASH. Direktør på Tivoli Hotel Jakob Ellerman står for en eksklusiv rundvisning for HotCops deltagere.
11:00

Kaffe og netværk

11:30

Udvikling af hoteller

Hvad skal der til for at udvikle et attraktivt hotel i 2016? Hvordan integrerer man hotellet bedst i omgivelserne, og hvilke forhold er særlige for hoteller? Hvordan optimerer man kvm., så gæsterne både får en særlig oplevelse og investor/ejer samtidig får en ejendom med så højt rev/par som muligt? 3XN har erfaring med hotelbyggeri flere steder i Danmark og er pt i gang med designet af Grow Hotel i Stockholm, der får flere særlige features for at fremtidssikre ejendommen til hoteldrift.
Marie Hesseldahl Larsen, Partner, 3XN
11:55

Hotelkæder på vej ind på det danske marked

Hvilke overvejelser gør nyetablerede hoteller og hotelkæder sig? Hvordan vælger man optimal driftform, og hvor er det overhovedet interessant at etablere nye hoteller og koncepter?
Peter Haaber, CEO, Zleep Hotels
12:20

Spørgsmål & debat

12:30

Frokost

13:15

Feasibility og potentiale i hotelmarkedet

K/Ser og andre investorer med en passiv tilgang til investeringen har præget ejendomssiden af mange hoteller siden år 2000. Men markedet er ved at vende med nye investorer understøttet af stigende efterspørgsel og strukturændringer i hotelbranchen. Hvad skal der til for at vurdere om en hotelinvestering er interessant, og hvilke faktorer er især værd at lægge vægt på i forhold til placering og koncept?
Michael Telling, Partner, Telling & Nesager Per Andersen, Partner Financial Services Real Estate, PwC
13:50

Investering og finansiering af hotelprojekter og hoteller

Flere institutionelle investorer har købt hoteller i løbet af de seneste år. Hvad skal der til for at få professionelle investorers interesse, og hvad skal der til for at skaffe finansiering til investering i hoteller?
Nicholas Thurø, Managing Partner HD(F) MDE MRICS, RED Cushman & Wakefield Peter Toftager, Head of Real Estate Finance Denmark, SEB Michael Nielsen, Direktør, ATP Ejendomme
14:35

Hotelkoncepter og design

Hvordan skaber man det optimale hotelkoncept eksternt såvel som internt? Hvilke parametre er især vigtige, og hvad skal der til for at skabe et succesfuldt hotelkoncept i 2016?
Søren Kragelund, Direktør, Fårup Sommerland
15:00

Vin, snack og netværk

FOREDRAGSHOLDERE
 • Katia K Østergaard, Direktør, Horesta

  Katia K Østergaard, Direktør, Horesta

  OM Katia K Østergaard

  Katia K. Østergaard har siden 2010 været adm. direktør i HORESTA. Hun er uddannet advokat og har tidligere været personaledirektør i Hilton International Nordic Region og senere direktør og medlem af direktionen i Dansk Erhverv. I dag er hun blandt andet bestyrelsesmedlem i PensionDanmark og i Copenhagen Film Fund. Horesta udgiver blandt andet Normtalsanalysen, der giver et unikt indblik i hotel- og restaurantbranchen i Danmark med nøgletal for næsten 800 virksomheder i hotel- og restauranterhvervet.

 • Peter Winther, Partner & CEO (MRICS), Sadolin & Albæk A/S

  Peter Winther, Partner & CEO (MRICS), Sadolin & Albæk A/S

  OM Peter Winther

  Peter Winther er partner og adm. direktør i Sadolin & Albæk, der er blandt Danmarks største erhvervsmæglerfirmaer. Han formidler erhvervs- og investeringsejendomme samt ejendomsporteføljer. Peter Winther er desuden ansvarlig for Sadolin & Albæks analyse- og vurderingsafdeling. Han har et detaljeret markedskendskab og mange års erfaring med en bred vifte af ejendomsrelaterede ydelser og rådgivning i ind- og udland, herunder også analyser af virksomheders investeringsstrategi og porteføljesammensætninger samt asset management.

 • Marie Hesseldahl Larsen, Partner, 3XN

  Marie Hesseldahl Larsen, Partner, 3XN

  OM Marie Hesseldahl Larsen

  Marie Hesseldahl Larsen er partner i arkitektfirmaet 3XN, som står bag projekter som Den Blå Planet, Copenhagen Arena, HQ til Den Olympiske Komite i Lausanne samt Quay Quarter Tower i Sydney. Hun arbejder med designudvikling og udførelse af store projekter, primært hotelbyggerier samt kultur- og offentlige bygninger i både ind- og udland. Hendes styrker omfatter designudvikling og detaljeret funktionalitet, flow og konceptuel analyse. Hun har desuden kernekompetencer inden for indretning, og som designansvarlig har hun stået bag design af interiør til Bella Sky Hotel, Swedbanks nye hovedkvarter i Stockholm, Stockholm Continental Hotel samt highend lejligheder på Östermalm. Hun er i øjeblikket involveret i designet af det nye Grow Hotel i Solna i Stockholm.

 • Peter Haaber, CEO, Zleep Hotels

  Peter Haaber, CEO, Zleep Hotels

  OM Peter Haaber

  Peter Haaber er adm. direktør og ejer af Zleep Hotels, som idag er repræsenteret i 9 byer i Danmark. Peter Haaber har en lang karriere i hotelbranchen og har arbejdet for både First og Scandic i løbet af karrieren.

 • Michael Telling, Partner, Telling & Nesager

  Michael Telling, Partner, Telling & Nesager

  OM Michael Telling

  Michael Telling stiftede i foråret 2016 rådgivningsfirmaet Telling & Nesager sammen med Preben Nesager. Målet er at blive et af Skandinavien’s førende rådgivningshuse indenfor servicebranchen, med særligt fokus på hospitality-sektoren. Derudover har han igennem en årrække arbejdet aktivt med både drift og ledelse i hotelbranchen både inden for og uden for Skandinavien. Særligt i Danmark har han drevet nogle af landets bedste hoteller, inklusive Hotel d’Angleterre, Hotel Skt. Petri og senest Kokkedal Slot Copenhagen. Han har desuden bestyrelseserfaring fra en række hoteller og hotelkæder.

 • Per Andersen, Partner Financial Services Real Estate, PwC

  Per Andersen, Partner Financial Services Real Estate, PwC

  OM Per Andersen

  Per Andersen er partner og leder af PwC’s danske Real Estate team, der rådgiver inden for ejendomstransaktioner. Pers ekspertise omfatter rådgivning inden for strukturering og gennemførelse af både køb og salg af fast ejendom samt låneporteføljer i Danmark og på tværs af landegrænser. Rådgivningen omfatter endvidere Sale and Leaseback samt fremskaffelse af kapital og finansiering, herunder byggefinansiering. Hans kunder består af virksomheder relateret til ejendomssektoren, investorer og øvrige ejere af ejendomme. Per Andersen har tidligere været chef for tyske Aareal Banks aktiviteter i Danmark og var før det 11 år i KPMGs ejendomsteam.

 • Nicholas Thurø, Managing Partner HD(F) MDE MRICS, RED Cushman & Wakefield

  Nicholas Thurø, Managing Partner HD(F) MDE MRICS, RED Cushman & Wakefield

  OM Nicholas Thurø

  Nicholas Thurø er Managing Partner i RED – Cushman & Wakefield, der formidler, udlejer og rådgiver om kommercielle ejendomme, og som er blandt de førende transaktionsmæglere i København og Danmark. Nicholas Thurø bistår danske og internationale klienter med rådgivning i forbindelse med køb, salg og leje af fast ejendom. Foruden rådgivning er han beskæftiget indenfor investering og vurdering. Nicholas Thurø har en HD i finansiering og er uddannet fra CBS i 1999.

 • Peter Toftager, Head of Real Estate Finance Denmark, SEB

  Peter Toftager, Head of Real Estate Finance Denmark, SEB

  OM Peter Toftager

  Peter Toftager har siden 2008 været leder af ejendomsfinansieringsafdelingen hos SEB. Kundegruppen består af større danske og internationale ejendomsinvestorer. Peter Toftager har en bred baggrund inden for finansiering af ejendomme og har tidligere blandt andet været ansvarlig for Euro Hypo i Danmark og ejendomsudlån i FIH. Peter Toftager er cand. merc i finansiering og regnskab.

 • Michael Nielsen, Direktør, ATP Ejendomme

  Michael Nielsen, Direktør, ATP Ejendomme

  OM Michael Nielsen

  Michael Nielsen har været adm. direktør for ATP Ejendomme siden 2004. ATP Ejendomme har overvejende direkte investeringer i Danmark og udlandet samt indirekte investeringer i niche segmenter via ejendomsfonde og joint ventures.
  Michael Nielsen kom til ATP Ejendomme som investeringschef i 2002 fra Danbyg Gruppen, hvor han i syv år var adm. direktør. ATP Ejendomme har som en af de få institutionelle investorer investeret i hoteller igennem en længere årrække.

 • Søren Kragelund, Direktør, Fårup Sommerland

  Søren Kragelund, Direktør, Fårup Sommerland

  OM Søren Kragelund

  I 1975 stiftede Søren Kragelund Fårup Sommerland sammen med sin far. Han fungerede i perioden fra 1976-1987 som driftsleder, og siden 1987 har han været adm. direktør i Fårup Sommerland, som han ejer 50 procent af.
  Søren har blandt andet været medlem af bestyrelsen for Danmarks Turistråd, medlem af bestyrelsen for Fonden til Markedsføring af Danmark, formand for bestyrelsen for Videnscenter for Kystturisme og er endvidere formand for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark. Fårup Sommerlands nye hotel, Fårup Hotel, stod klart til sæsonen 2016.

Download / print program